zenesz_logo.png
A Mesa Boogie három új, EQ-val felszerelt pedállal bővítette effekt pedál arzenálját.

 

mesa-boogie-efekty-2014_crop.jpg

 

A MESA® pedálokat ugyanazok a képzett technikusok és mesterek készítették, akiknek a kezéből a díjnyertes Mark Five™, az új Recto®-Verb™ 25 és a legendás Dual Rectifier® is kikerült. Ezek a pedálok elődeikhez hasonlóan első osztályú alkatrészekből készülnek, és ahogy a cég minden erősítőjére, ezekre a pedálokra is jellemző a kézzel végzett minőségi munka.

 

 

Flux-Five-facing-right-630-80.jpg

 

Flux Five

 

 

Az első, a Flux Five (£249) a múlt évben kiadott retró inspirációjú Flux-Drive pedál ötsávos EQ-val tuningolt változata. Az amúgy is kiváló, vastag, csöves hangzást nyújtó overdrive pedált további hangszínbővítési lehetőségekkel ruházza fel az új EQ, melynek két, lábbal kapcsolható gyári preset beállítása van: LO GAIN MODE és HIGH GAIN MODE. A LO GAIN MODE minden szempontból megegyezik az eredeti Flux-Drive hangzással, a HIGH GAIN MODE egy még erőteljesebb, dögösebb hangzást produkál.  A grafikus EQ mindkét módban alkalmazható, így rendkívül sokoldalúvá teszi a Fluxe Five pedált.

 

 

 

Throttle-Box-EQ-facing-right-630-80.jpg

Throttle Box EQ

 

 

A Throttle Box, a Mesa még agresszívebb hangú torzítója is megkapta az ötsávos grafikus EQ-t, és a lábbal kapcsolható HI és LO opciókat. Ez a pedál a Throttle Box EQ (£249). Természetesen az eredeti distortion erőteljes hangja megmaradt, és az EQ, valamint a HI és LO GAIN MODE további lehetőségeket kínál a gitárosoknak. A MID CUT kapcsolóval a metál hangzásra jellemző középhang vágást oldhatjuk meg.

 

 

 

 

 

xl_46993-tmpEB78_400jpg.jpg

 

Boogie Five-Band Graphic

 

 

Akiknek már elég „piszok” van a pedálboardján, azok választhatják a sokkal elérhetőbb árú Boogie Five-Band Graphic (£199) pedált, amely bármely cuccot irigylésre méltó, csúcskategóriás Mesa hanggal ruház fel. Amikor a 70-es évek végén, 80-as évek elején a metál feltűnt a rockzene horizontján, a grafikus EQ beállítások kezdték felvenni a V formát, vagyis jelentős mély és magas emelés, és extrém középvágás. Ez a beállítás lett az új sztenderd, a „nem brit” hangzás a hard rockban és a metálban. A Boogie Five-Band Graphic hard bypass tulajdonsága azt jelenti, hogy az erősítő saját hangja mindaddig érintetlen marad, míg az egy szál lábkapcsolóra lépve, rá nem engedjük a jelet a Mesa grafikus EQ-jára. Akkor aztán jöhet a zúzás…

 

A Mesa új effekt pedáljai Angliában júniustól kerülnek a boltokba.

 

Bővebben: Mesa Boogie