zenesz_logo.pngA Behringer megbízta Keith R. Klawittert, hogy tervezzen monitorokat a cég számára. Ennek a munkának az eredménye a Nekkst sorozat.

 

K8_banner700.jpg

A Behringer a 2014-es NAMM Show-n mutatta be új stúdió monitor sorozatát a Nekkst-et, melyet Keith R. Klawitterrel, a jól ismert KRK Systems hangszórógyártó cég alapítójával, igazi professzionális audió veteránnal együtt fejlesztettek ki.

 

A széria modelljei az 5 collos, két-erősítős (bi-amped) Nekkst K5-től kezdődően, egészen a 10 collos K10S stúdió mélynyomóig bezárólag csúcskategóriás jellemzőkkel bírnak. A szimmetrikus és aszimmetrikus csatlakozási lehetőségek szinte minden variációja, a hátlapon elhelyezett kezelőszervek, szűrők, melyekkel a magas és mélyfrekvencia átvitelt lehet állítani a helység jellemzőinek megfelelően, vagy dedikált mélysugárzót csatlakoztatni a K5-höz, független limiterek, melyek védik mind a magassugárzót, mind a mélyhangszórót a túlhajtástól.

 

 

k5_elsĂś_hĂĄtsĂł.jpg

 

Nekkst K5

 

 

 

A Nekkst K5 további jellemzői a teljesen lineáris átvitel, 100 W teljesítmény, valódi bi-amped négy erősítős rendszer a tökéletes hangvisszaadáshoz, 1”-os selyem dóm tweeter, 5”-os hosszúlöketű mélyhangszóró üvegszálas membránnal, szervó-szimmetrikus XLR, TRS és aszimmetrikus RCA bemenet.

 

 

 

Nekkst K6

 

100 W teljesítményű audiofil, két erősítős stúdió monitorban szintén 1”-os selyem dóm magassugárzó, valamint egy 6,5”-os hosszúlöketű, üvegszál membrános mélyhangszóró található. A rendszer a Keith R. Klawitter által kifejlesztett Waveguide technológiával működik, amely rendkívül széles hangszórást és sweet zone-t biztosít. (Sweet zone, vagy sweet spot az optimális hely, ahol a hallgató pontosan úgy hallja a két hangsugárzó sztereó hangképét, ahogy a hangmérnök elképzelései szerint hallania kell.)

 

 

 K6_P0B4M_Left_XL500.png

 

Nekkst K6 

 

 

 

Ezen a monitoron is megtalálhatók a kezelőszervek, melyekkel a helység akusztikai jellemzőinek megfelelően lehet állítani a magas és mélyfrekvencia átvitelt, valamint a szervó-szimmetrikus XLR, TRS  és az aszimmetrikus RCA bemeneteket.

 

 

 

Nekkst K8

 

A Nekkst K6 nagy testvére, amely már 150 W teljesítményt ad le és 8”-os üvegszál membrános mélyhangszóró dolgozik benne. Az egyéb jellemzői megegyeznek a Nekkst K6 monitor jellemzőivel.

 

 

 

 

Nekkst K10 S

 

 

K10 fr_rear.jpg

 

Nekkst K10 S 

 

 

180 W teljesítményű, audiófil stúdió mélynyomó, melybe egy 10”-os hosszúlöketű, üvegszál membrános mélyhangszórót szereltek. További jellemzői a Waveguide technológia, amely nagyon széles lesugárzást és sweet zone-t tesz lehetővé, a bridge-mode-ban működő erősítő, amely rendkívül részletes hangképet eredményez a teljes mélyfrekvencia tartományban, állítható mélyfrekvencia szűrő és hangváltó, valamint fázisfordító kapcsoló. A hátoldalon található csatlakozók: két szimmetrikus XLR bemenet, két szimmetrikus XLR kimenet, két aszimmetrikus RCA bemenet és két aszimmetrikus RCA kimenet.

 

 

 

 

Keith R. Klawitter.jpg

 

 

Keith R. Klawitter, akit sokan a stúdió monitorok feltalálójának tartanak, két évig dolgozott, a Nekkst sorozat modelljein, amikor megkapta a felkérést a Behringertől. Klawitter számtalan díjat kapott már, tervezett monitor rendszert az Oscar-díj gálára, a Grammy-díj átadásra, egyedi rendszereket készített Michael Jacksonnak, Aaron Spellingnek, a Steely Dan-nek, de dolgozott Paul McCartney-val, a Rolling Stonesszal, Eric Claptonnal és a Metallica-val is. Mégis így nyilatkozott:  

 

„Most két év szakadatlan munka, tervezés, és hallgatózás után elértem célomat. Büszke vagyok a NEKKST Reference Monitorokra. Eddigi legjobb munkám.”

 

 

 

 Bővebb információ: Behringer