zenesz_logo.pngA Gibson bemutatta új kábelét, amely önmagában képes audió felvételt készíteni. A Memory Cable májustól lesz kapható, egyelőre csak az USA-ban.

 

gibson-memory-cable_700.jpg

 

 

Gyakran előfordul, hogy gitározás közben valami dal, dallam ötlete támad az embernek. Mire valahogy felvenné, rögzítené, már rég elszállt az ötlet. A Gibson Memory Cable ezt megoldja, de sok más módon is használható.

 

A májusban forgalmazásra kerülő Memory Cable a Tascam által tervezett, beépített felvevő egységével igazi újdonság. A kábel 1/4”-os (6,3 mm) jack csatlakozókkal szerelt kábel, melybe a Gibson „beültetett” egy 16-bit/44.1kHz mintavételezésű recordert, ami egy cserélhető MicroSD kártyára rögzíti a felvételt, így azt könnyedén áttölthetjük számítógépünkre. A kábelt 4 GB-os kártyával szállítják, ami kb. 10 órányi felvétel tud tárolni.

 

 

image_crop.jpg

 

 

 

A memória kábel akkor kezd működni, mikor a csatlakozóját a hangszerbe (gitár, basszusgitár, billentyű, elektromos dob) vagy egy PA rendszer kimenetére csatlakoztatjuk, vagyis a felvételhez nem szükséges, hogy a hangszer erősítőhöz legyen csatlakoztatva. A memória kábel reampolás-ra is alkalmazható.

 

Fontos, hogy kétféle felvételi mód között választhatunk: folyamatos, vagy automatikus mód. Az utóbbi esetén csak akkor indul a felvétel, ha játszunk.

 

A memória kábel használata a gitár – vagy más hangszer – hangját nem módosítja. Elektroakusztikus gitárokhoz is alkalmazható, ha van a hangszeren 6,3 mm-es jack kimenet. Felmerülhet a kérdés, hogy egy több órás felvételen hogy találjuk meg a nekünk fontos részt. Erre is van egy módszer, a nekünk fontos, vagy tetsző részeket tag-ekkel jelölhetjük meg.

 

 

MC-Article_02_crop.jpg

 

 

 

Specifikáció

 

 • 10-13 órányi anyag rögzítése a tartozék 4 GB-os MicroSD kártyára
 • Folyamatos, vagy automatikus felvételi mód
 • Használható gitárhoz, basszushoz, dobgéphez, szintetizátorokhoz, és vonal szintű jelekhez
 • Tömörítetlen CD minőségű felvétel – 44.1kHz/16 bit
 • Mac/Windows/iOS/Android kompatibilis WAV fájl formátumban rögzít
 • Rendkívül egyszerű kezelés
 • A MicroSD kártyáról a számítógépre másolás történhet kártyaolvasóval, vagy akár egy okostelefonba helyezve a kártyát, a telefon USB csatlakozásán keresztül
 • A felvételi technológia a hordozható felvevő eszközök elvitathatatlan piacvezetőjétől a TASCAM-tól származik
 • A tápfeszültséget AA elem (normál, vagy újratölthető) szolgáltatja kb. 8 óra üzemidővel.
 • LR44 gombelem a Real Time Clock funkcióhoz, ami lehetővé teszi a fájlok dátumozását. Az elem üzemideje kb. 1 év, de a memória kábel enélkül is használható.
 • Versenyképes ár a felvevő képességgel nem rendelkező prémium kategóriás kábelekhez képest

 

 

A kábel május 15-től lesz kapható, egyelőre csak Amerikában, a pontos árról és az európai értékesítés időpontjáról még nincs információ.

 

További részletek: Gibson