zenesz_logo.pngAz Electro-Harmonix elkészítette első Tubescreamer stílusú overdrive pedálját, amelyben a JRC4558 chip dolgozik.

 

1600-EastRiverOD_detail1_450.jpg

 

 

Az Electro-Harmonix elkészített egy klasszikus overdrive pedált, ami a JRC4558 IC-re épül és az East River Drive nevet kapta. A JRC4558 chip bizonyára ismert az effektpedál rajongók és szakértők körében, mert jó néhány overdirve pedál „szíve” ez az alkatrész. Erre talán a legjobb példa az Ibanez TS-808 Tube Screamer.

 

Az Electro-Harmonixot folyamatosan kérésekkel ostromolták, hogy készítsenek olyan overdirve pedált, ami a JRC4558 chip köré épül. Így megszületett az East River Drive, amely eleget tesz ennek a kívánságnak. A Tube Screamerhez hasonlóan ez a pedál is szimmetrikus vágást használ.

 

 

ehxerdrive450.jpg

 

 

Az East River Drive-ot booster pedálként is használhatjuk a DRIVE gombot minimumra állítva, és a TONE gombot a maximális magas állásra tekerve. Ha pedig a DRIVE gombbal fokozatosan adagoljuk a túlhajtást, a natúr, természetes overdive-os hangzástól a maximális zúzás felé haladunk. Mondhatjuk azt, hogy ez a pedál egy Tube Screamer klón? Nos, a két pedált egymás mellett mérve, nagyon hasonló értékeket mutatnak, talán a TS-808-nál a közép tartományban kisebb az erősítés.

 

Végeredményben az East River Drive nagyon természetes hangú overdrive pedál, kiválóan alkalmas arra, hogy egy tiszta erősítőnek kellően „piszkos” hangot kölcsönözzön, vagy akár más hang dimenziókba hajtsa azt, és mindezt egy meglehetősen barátságos árért teszi.

 

További jellemzők:

 

Bemenet: 6,3 mm jack

Kimenet: 6,3 mm jack

True Bypass

Tápfeszültség: 9 V, elemmel, vagy 9VDC AC adapterrel üzemeltethető

Ár: kb. 65 USD

 

 

 

 

 

 

További információ: EHX