zenesz_logo.pngKis méret, nagy hang, bemutatunk néhány kiváló gyakorló erősítőt III.

102_4_700.jpg

 

 

 

Folytatva a kisméretű, jól használható gyakorló erősítőkről szóló sorozatot, most a komoly múlttal rendelkező Peavey Backstage II-ről lesz szó.

 

A Peavey az egyik első erősítőgyártó cég volt, amely elkezdett olyan kisméretű erősítőket gyártani, melyek sikeresen modellezték a nagyobb, csöves technológián alapuló erősítők hangzását. A cég az elmúlt évtizedekben számos erősítőjében használta a TransTube technológiáját. Ezek közül az erősítők közül a legkisebb a Backstage II, a gyakorló erősítő sorozat klasszikus darabja, amely 10 W teljesítményt ad le a nyitott hátú ládában elhelyezett 6”-os hangszórón keresztül.

 

 

Ez a puritán kis erősítő nem dicsekedhet fedélzeti effektekkel, csak a legszükségesebb kezelőszerveket találjuk a kezelő panelen: OVERDRIVE, VOLUME potméterek, LEAD kapcsoló, valamint egy kétsávos EQ. Az extrákat a fejhallgató kimenet és a magnó/CD bemenet (ebből látszik, hogy milyen régen van a piacon a Backstage II) képviseli, mintegy megkönnyítendő a hálószoba jammelést. Az érdesített fekete borítás biztos, hogy jól ellenáll a sérüléseknek, összességében ez a kis kombó nagyon jó vételnek tűnik 64 dollárért.

 

 

peavey2 700.jpg

 

Ami a hangját illeti, a Backstage II a 64 dollárért elég sokat nyújt: fél hangerőn ütős, tiszta hangzást, amely - a hangerő gombot tovább tekerve - elég  gyorsan átalakul vastag, meleg csöves torzítású hanggá, a TransTube technológiának köszönhetően. Ha ilyenkor a gitáron a hangerőt lejjebb vesszük, a hangzás ismét tiszta lesz. A hangerőt a kis kombón teljesen feltekerve, kövér, hosszú lecsengésű hangot kapunk és ilyenkor a LEAD kapcsolót, amely az OVERDRIVE potmétert aktiválja, még be sem kapcsoltuk. A LEAD kapcsoló benyomása után az OVERDRIVE potméterrel finoman szabályozhatjuk a torzítás mértékét, ekkor már egészen komolynak tűnő hangerőt és szinte végtelen hosszúságú hangkitartást tapasztalunk. Nagy kár, hogy a Backstage II-t nem szerelték fel külső hangszóró kimenettel, amivel nagyobb hangfalhoz csatlakozhatnánk.

 

 

 

gpr0613_round_HAG6003_opt.jpg

 

 

Gyakorlásra, próbára kitűnő választás a Backstage II. Nem mondható, hogy a legjobban felszerelt mini erősítő, de a hangja a méretéhez képest igen erőteljes.

 

 

Specifikáció

 

Modell: Peavey Backstage II

Ár: 64 USD

Csatorna: 2

Teljesítmény 10 W

Szabályzók: Overdrive, Lead kapcsoló, Hangerő, Mély, Magas

Hangszóró: egyedi tervezésű 6”-os méretű

Extrák: Trans Tube technológia, 6,3 mm jack fejhallgató kimenet, és magnó/CD bemenet

Gyártási ország: Kína

Súly: 4,4 kg

Előnyök: csöves hangzás, hosszú hangkitartás, méretéhez képest nagy hangerő

Hátrány: nincs hangszórókimenet

 

Bővebb információ: Peavey