zenesz_logo.pngA közelmúltig a gitárosok két fazonú erősítő között választhattak: fej, vagy kombó. A Taurus megalkotott egy forradalmian új formát, ez a Stomp-Head.

 

stomp-head-eng700.jpg

 

 

Nem tudjuk, hogy a lengyel Taurus cég erősítői, hangfalai és effektjei mennyire ismertek itthon, de az tény, hogy olyan művészek használják a termékeiket, mint Nathan East, Al Di Meola vagy Richard Bona, hogy csak a legnagyobb sztárokat említsük.

 

 

 

794159_560.png

 

 

 

A minőségi és rendkívül nagy teljesítményű csöves erősítőket is gyártó Taurus egyik érdekes terméke a Stomp-Head, ami egy nagyobb pedálba épített erősítőfej. Az ultrakönnyű 50, 60 és 70 wattos kompakt Taurus Stomp-Head eddig három verzióban volt kapható, Stomp-Head 1, 3 és 4 névre keresztelve. Hogy miért pont a 2-es számot hagyták ki azt nem tudni, de a frankfurti zenei vásáron a Taurus bemutatja a Stomp-Head 2 modellt.

 

 

 

794158_560.png

 

 

 

Az első információk szerint a Taurus Stomp Head 2 elődjeihez hasonlóan szintén pedál formájú 60 wattos erősítő, melyen egy CLEAN és egy LEAD csatornát találunk. Mindegyikhez 3 sávos EQ és hangerőszabályzó tartozik. A CLEAN csatornán egy CRUNCH gomb, a LEAD csatornán DRIVE potméter áll még rendelkezésünkre. A Taurus gyári fotóin látható, hogy a Stomp-Head 2-n van vonalkimenet, effekt loop, hangszórókimenet, a teljesítménye 60 és 25 W között váltható.

 

További részletek a jövő héten, a frankfurti zenei vásáron várhatók.

 

A Taurus Stomp-Head korábbi verzióiról érdemes megnézni az alábbi videót.

 

 

 

 

 Bővebb információ: Taurus