zenesz_logo.pngA Seymour Duncan márciusban kiadja második gitár effekt pedálját, az analóg Vapor Trail delay-t.

 

 

Seymour Duncan announces the Vapor Trail _700.jpg

 

 

 

 

A minőségi hangszedőiről ismert Seymour Duncan tavaly ősszel Dirty Deed torzítójával lepte meg a piacot – erről mi is hírt adtunk – most pedig egy csúcskategóriás, finoman szabályozható delay pedállal jelentkezik.

 

A Vapor Trail igazi analóg delay pedál, amely a híres Bucket Brigade chipekre épül. Valószínűleg ennek köszönhetően a pedál autentikus, meleg, vintage hangzást produkál, ugyanakkor az effektezett hang, rendkívül tisztán és telten szól.

 

A Vapor Trailen öt potmétert találunk. A jól reagáló, érzékeny RATE és DEPTH moduláció szabályzó gombokat a pedál felső paneljének két sarkában helyezték el, így könnyen elérhetőek, akár még élő játék közben is. A nagyméretű és átlátszó DELAY gomb közepén egy látványos kék LED villogása jelzi az effekt sebességét. Ez is nagyon hasznos lehet színpadon. A másik két nagy szabályzó gomb egyike – MIX – a száraz/effektezett jel arányát állítja, a másik – REPEATS – az ismétléseket.

 

 

 

VaporTrail.jpg

 

 

 

A Vapor Trail True Bypass képességgel rendelkezik, az oldalán elhelyezett szimmetrikus jack csatlakozón keresztül további effektet adhatunk a delay-hez, illetve kiküldhetjük az effektezett hangot egy másik effekt útra.

 

 

 

seymour_duncan_vapor_trail_left_700.jpg

 

 

A pedál 9 voltos elemmel, vagy 9-18 V tápegységgel üzemeltethető, az ára egyelőre nem ismert. Az alábbi videó szemléletesen mutatja be a Vapor Trail tudását.

 

 

 

 

 

 

További információk: Seymour Duncan