zenesz_logo.pngA rendkívül sikeres BOSS OD sorozat új, MDP technológiát alkalmazó overdrive pedállal bővült.

 

od-1x_back_angle_gal_700.jpg

 

 

Az új Special Edition BOSS OD-1X overdrive pedál a klasszikus BOSS overdrive pedálok alapjaira épül, melyeket a BOSS éveken át nagy sikerrel gyártott. Az első BOSS overdrive pedál az 1977-ben kibocsátott OD-1 volt, melyet egészen 1985-ig gyártottak. Az OD-1-en két gomb volt LEVEL és OVERDRIVE. 1981-ben jött az utód, az SD-1, vagyis a Super OverDrive, melyen már megjelent egy hangszínszabályzó is. (Főleg a magas vágására volt alkalmas.) 1985-ben hozták ki az OD-2 Turbo OverDrive pedált, melyen egy plusz TURBO kapcsoló kapott helyet, és mint sejthetjük, további hangerőt és túlvezérlést adott a hangzáshoz.

 

Ugorjunk nagyot előre az időben, 1997-ben jelent meg az OD-3, amely külsőre nagyon hasonlított az SD-1-re, de dupla overdrive áramkört alkalmazott a teltebb hangzás érdekében.

 

 

od-1x_angle_2_gal_400.jpg

 

 

 

 

Most a BOSS bemutatta az OD-1X-et, melyen az EQ szekcióban külön BASS és TREBLE szabályzás lehetséges és ezen a pedálon alkalmazzák először az új Multi-Dimensional Processing (MDP, vagyis több dimenziós jelfeldolgozás) technológiát. Ez a digitális jelfeldolgozás valós időben analizálja az audió jelet, majd különböző részekre (dimenziókra) történő szétválasztás után, mindegyik részhez (dimenzióhoz) optimalizált effektet alkalmaz, mintegy úgy kezelve a részeket, mintha azok különálló bemenő jelek lennének. Ez az intelligens technológia automatikusan optimális hangszínt biztosít mind a mély tónusoknak, mind magas szóló hangoknak, anélkül, hogy a hangszín beállításokhoz kellene nyúlni.

 

Ami a külső megjelenést illeti, az OD-1X dögös metál fényezést, tükörfényes kontrol panelt és krómhatású műanyag gombokat kapott. De mindezek semmit nem érnének, ha a pedál hangja nem volna csodálatos!

 

Az OD-1X fantasztikusan lágy, éneklő szóló hangszínt produkál, és ha egy kicsit harapósabb tónusra van szükség, csak meg kell növelni a magas hangszínt. Azonban bármennyire is emeljük a magasakat, soha nem válik fülsértővé, vagy túl élessé a gitárhang. A pedál zajszintje rendkívül alacsony, még nagyobb hangerőnél is. Az OD-1X tápellátása 9 voltos elemmel, vagy a külön vásárolható AC adapterrel történik.

 

 

 

 

 

 

Hazai ára: 46 000.- ft.

 

Bővebb információ BOSS
Roland Bemutatóterem és Márkabolt
Roland 5000 Hangszerbolt, Szolnok