zenesz_logo.pngA CM95 Clyde McCoy Cry Baby pedállal, amit a Dunlop ebben a hónapban dob piacra, a gyártó legelső wah-wah pedál előtt tiszteleg.

 

image.png

 

 

Bár a Dunlop számos wah-wah pedált gyárt, a Clyde McCoy Cry Baby mégis kuriózum. A legelső wah-wah pedál eredeti hangját reprodukálja robosztus, klasszikus kivitelű pedál formájában. A gyártás akkor vált lehetővé, amikor a Dunlop megkapta a Thomas Organ Company-tól és a Jen Electronicától az eszközöket és alkatrészeket, melyeket az első Clyde McCoy pedál készítésénél használtak. (Minthogy a Thomas Organ Company ekkor már a VOX erősítőit is gyártotta Amerikában, és egyéb szerződések is kötötték a brit céghez, az első nagy szériában gyártott pedálok VOX márkanéven kerültek forgalomba.)

 

A Thomas Organ Company és a Jen Electronica egy speciális alkatrészt használt első pedáljainál, az úgynevezett Halo™ induktort. Ezeknél az alkatrészeknél azonban gyakran nem kívánt mikrofóniás zaj lépett fel. A Dunlop mérnökei kiküszöbölték ezt a problémát a Dunlop HI01 Halo induktor kifejlesztésével. Elérték, hogy egy olyan wah-wah pedált kaphassunk, ami az eredeti, egyedi Clyde McCoy hangot tudja, és minimálisra csökkentették a mikrofóniás zajokat. A pedál áramkörének többi összetevőjénél a Dunlop hű maradt az előd felépítéséhez, de a legjobb minőségű potmétert, kapcsolót, jack aljzatokat építette a klasszikus formájú pedálba.

 

A Clyde McCoy Cry Baby javasolt kiskereskedelmi ára $285, azonban feltehetően ennél az összegnél kevesebbért is fogják árulni az üzletekben.

 

Bővebb információ: Dunlop