zenesz_logo.pngA Fender az idei NAMM Show-n mutatta be két népszerű erősítőjének, a '65 Deluxe Reverbnek és az '57 Deluxe-nak a frissített változatát.

 

fen-0217400010_1_700.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek az erősítők a Fender Custom sorozatának részei, teljesen csöves építésűek, kézzel forrasztott áramkörökből készültek, az eredeti erősítő hangját, feelingjét idézik. A Fender büszke rá, hogy két olyan rendkívül népszerű, „örökzöld” erősítő mai változatát kínálhatja a zenészeknek, mint a '65 Deluxe Reverb® fej és az '57 Deluxe™ fej.

 

A '65 Deluxe Reverb Head klasszikus fekete színben, ezüst textillel borított előlappal nem csak esztétikus megjelenésű, hanem ideális olyan rock, country, vagy blues gitárosoknak, akik egy szerényebb teljesítményű erősítőt szeretnének, amit azonban jól kihajthatnak koncerten, vagy stúdióban. A '65 Deluxe Reverb fej 22 wattos csöves teljesítményt mondhat magáénak, amelyet két 6V6 Groove végcsővel, egy 5AR4 egyenirányító csővel, négy 12AX7 előerősítő csővel és további két 12AT7 csővel ér el. Ami még érdekes, a két csatornás kivitel – NORMAL és VIBRATO – csöves Fender zengető, csöves vibrato, mindkettő a tartozék kétgombos lábkapcsolóval kapcsolható.

 

 

 

További jellemzők:

 

Modell neve: '65 Deluxe Reverb® Head, 120V
Teljesítmény 22 W
Szabályzók: Volume, Treble, Bass, Reverb, Speed, Intensity
Tápfeszültség: 120 V
Bemenetek: csatornánként két 6,3 mm jack
Hangfal kimenet: két párhuzamos 6,3 mm jack
Első panel: Blackface™ Style
Méretek: 220 mm x 610 mm x 23,8 mm (mélység x szélesség x magasság)
Súly: 12,2 kg
Effektek: zengető, vibrato
Tartozékok: kétgombos lábkapcsoló, méretre szabott védőhuzat
Ár: $1399.99

 

 

 

 

 

57 Deluxe.jpg

 

 

 

Az 1950-es évek eredeti Fender Deluxe™ modellje akkoriban egy középteljesítményű erősítőnek számított, elsősorban kisebb bandák gitárosainak szánták. Ahogy a blues, a country és a rockabilly zenekarok egyre hangosabbak lettek, a Deluxe™ erősítő feltekert, túlhajtott hangja egyre népszerűbb lett, szinte mindenhová eljutott, számtalan élő koncerten és felvételen volt hallható.

 

Eredeti darabokat már egyre nehezebb fellelni, még a gyűjtők között is, de bizonyára sokan vannak, akik élvezni szeretnék az '57 Deluxe autentikus hangját. Mint a Fender nagy presztizsű Custom sorozatának minden modellje, ez is kézzel forrasztott áramkörökből épül fel és csak prémium kategóriás alkatrészek találhatók benne. Az '57 Deluxe most erősítő fej formájában is elérhetővé vált, így a gitárosok kedvenc hangfalukkal használhatják. A Fender szerint a Hot Rod Deluxe 112 hangfallal párban szól a legszebben.

 

 

 

back_675.png

 

 

 

A „csirkefej” alakú hangerő potméter alsóbb állásában felharmonikusokban gazdag, tiszta, autentikus vintage rock, blues hangzást kapunk. Kihajtva, az '57 Deluxe vastag, erőteljes, torzított hangja nem csak inspiráló, hanem egyenesen élvezet vele játszani. Ezek a tulajdonságok kiváló stúdió erősítővé is teszik azt a modellt.

 

 

 

6c33d22d_675.png

 

 

 

 

 

 

 

További jellemzők:

 

Modell neve: ’57 Deluxe™ Head, 120V
Szabályzók: hangszer hangerő, mikrofon hangerő, főhangerő
Teljesítmény: 12 W
Tápfeszültség: 120 V
Bemenetek: négy 6,3 mm jack – két mikrofon és két hangszer bemenet
Hangfal kimenet: két párhuzamos 6,3 mm jack
Csatorna: kettő, hangszer és mikrofon
Kezelőpanel: krómozott
Fogantyú: Vintage Style bőr, nikkel szerelvénnyel
Előlap borítás: szövet borítás, vintage-style barna és arany
Méretek: 21,6 cm x 50,8 cm x 25,4 cm (mélység x szélesség x magasság)
Súly: 7,9 kg
Előerősítő csövek: 2 x 12AX7
Végcsövek:  2 x 6V6
Egyenirányító cső: 1 x 5Y3GT
Egyéb: fenyőfa doboz, eredeti tweed szövetborítással, méretre szabott védőtok
Ár: $2599.99

 

Bővebben: Fender