zenesz_logo.pngA TC Helicon a 2014-es téli NAMM Show-n mutatta be az új VoiceSolo FX150-es kétutas, aktív, számos szolgáltatást kínáló padló monitorját.

 

 

764050_700.jpg

 

 

 

A VoiceSolo FX150 kétutas, 6,5”-os, a Tannoy által külön erre a célra fejlesztett koaxiális hangszóróval szerelt aktív monitor, amiben egy 150 wattos erősítő is lakozik. A beépített háromcsatornás keverő mindegyik mikrofon bemenetén szabadalmazott Vocal Tone DSP technológiát alkalmaz, vagyis egy intelligens digitális jelfeldolgozó processzor kezeli a kompresszort, az EQ-t, a de-essert és a zajkapu egységeket. A keverő 48 V-os fantom tápot biztosít a kondenzátor mikrofonok részére. Kilencféle stúdió minőségű zengető közül lehet választani és a zengető távolról is kezelhető, ha TC Helicon MP75 vagy Sennheiser e835 mikrofont használunk.

 

 

fx150-tech-specs-lg_700.jpg

 

Ha gitárra használjuk a VoiceSolo FX150-et, akkor a Full Range Flat Response rendszer biztosítja a széles spektrumú hangátvitelt, beleértve a mély frekvenciákat is, amelyek általában hiányoznak a kis PA rendszerekből.

 

A csatlakozó panelen két XLR/6,3 jack kombót találunk, az 1-es csatornához Hi-Z kapcsolóval, valamint egy 1/8”-os AUX bemenetet. A kimenetnél egy kapcsolóval választani lehet, hogy csak az 1-es csatorna (általában az ének) vagy a FULL MIX, vagyis az összes csatorna kerüljön a kimenetre.

 

 

 

 

tch-voicesolo-fx150-front-below_700.jpg

 

 

 

 

 

További lehetőség, hogy a „száraz” jelet küldjük a külső keverő felé a THRU kimeneten, miközben a színpadon az effektezett, saját magunknak beállított hangot élvezhetjük. Ez különösen nagyobb koncerthelyszíneken lehet hasznos, ahol a helyi technikustól, aki a külső hangot keveri, független monitor hangot tudunk magunknak beállítani.

 

A VoiceSolo FX150-et padló monitorként is használhatjuk, de a Friction Grip rendszer segítségével mikrofonállványra is erősíthetjük.

 

Az európai ára 249 EUR és további 49 euróért méretre szabott hordtáskát is vásárolhatunk hozzá.

 

 

 

 

 

Bővebb információ: www.tc-helicon.com