zenesz_logo.pngAz ESP Guitars nyilvánosságra hozta 2014 évi modelljeit, közöttük a James Hetfield és Alex Skolnick Signature gitárokat.

 hetfield iron cross_700.jpg

 

ESP IRON CROSS Snow White

 

 

 

 

2014-ben olyan mennyiségű új ESP és LTD modellt dob piacra az ESP Guitars, hogy az embernek már-már az az érzése, hogy minden kategóriában ott akarnak lenni és mindent vinni akarnak. Ezzel persze a zenészek is jól járnak, legalábbis azok, akik kötődnek, vagy ezután fognak kötődni a márkához. Tekintettel a hatalmas mennyiségű új gitárra, ezúttal az új signature modellekről lesz szó. Ők sincsenek kevesen…

 

Az ESP legismertebb endorserei közül jó néhányan közreműködtek az új ESP, E-II és LTD Signature sorozatok elkészítésében, amelyek a 2014-es téli NAMM Show-n fognak debütálni.

 

 

 

hammer_lugosi_700.jpg

 

 LTD KH-WZ White Zombie

 

 

Talán a legnagyobb várakozás az új 2014-es signature gitárok közül a James Hetfield (Metallica) nevével fémjelzett hófehér Iron Cross modellt előzte meg, amely kapható lesz ESP, és a költségkímélőbb LTD márkajelzés alatt is. A Metallica másik gitárosa Kirk Hammett az ESP és a Lugosi Enterprises által közösen tervezett LTD KH-WZ White Zombie gitárhoz adta a nevét, amely hangszer a limitált LTD Graphic sorozat része lesz.

 

 

 

Alex Sk_700.jpg

 

 

ESP Alex Skolnick Silver Sunburst és LTD Lemon Burst/Silver Sunburst

 

 

 

 

A sokoldalú gitárvirtuóznak tartott Alex Skolnick (Testament, AST) nagyban segédkezett az ESP Alex Skolnick és az LTD AS-1 gitárok tervezésében, amelyek szintén a NAMM Show-n fognak bemutatkozni. Mindkét hangszer Silver Sunburst színben lesz kapható, az LTD verzió azonban Lemon Drop színben és lángolt juhar tetővel is gyártásra kerül.

 

 

 

 

ron wood700.jpg

 

 

LTD Ron Wood

 

 

 

Az ESP most először, a Rolling Stones legendás gitárosának Ron Woodnak a neve alatt is kínál elérhető árú LTD gitárokat LTD Ron Wood néven. A signature modellek 3-Tone Burst és fekete lakkozással készülnek.

 

 

 

ben weinman700.jpg

 

LTD Ben Weinman

 

 

 

A Dillinger Escape Plan gitárosa, Ben Weinman első LTD signature gitárját kapja 2014-ben a BW-1-gyel, amely gyönyörű, áttetsző fekete színű, félig üreges testű, lángolt juhar tetővel készült és EverTune húrlábbal szerelt hangszer. Szintén EverTune húrláb van a 7 húros Ken Susi (Unearth) sötétbarna sunburst LTD KS-7 signature modellen.

 

 

 

ken sus_700.jpg

 

LTD Ken Susi 

 

 

 

Will Adler (Lamb of God) új grafikákkal frissítette a nevéhez fűződő signature gitárokat, az ESP Will Adler Warbirdöt és az LTD SE Warbirdöt. Frédéric Leclercq a DragonForce basszerosa is új signature basszust kapott, az FL 204-et.

 

 

 

adler700.jpg

 

ESP Will Adler Warbird és LTD SE Warbird

 

 

 

 

leclerq700.jpg

 

LTD FL-204 Fred Leclercq

 

 

 

 

Az ESP új, E-II sorozatában is találunk signature modelleket. Doris Yeh basszusgitáros (érdemes a linkre kattintani...) és a gitáros Jesse Liu (Chthonic) nevéhez is kapcsolódik egy-egy új signature hangszer, az E-II DY-5 bíbor-ezüst Sunburst lakkozású öthúros basszus és a Gibson Explorer fazonját idéző héthúros E-II JL-7.

 

 

 

doris_700.jpg

 

ESP E-II Doris Yeh

 

 

 

 jesse700.jpg

 

ESP E-II Jesse Liu

 

 

 

Szintén E-II signature modell az Elias Viljanen (Sonata Arctica) fekete héthúros EV-7 gitár.

 

 

elias700.jpg

 

ESP E-II Elias Viljanen 

 

 

A 2014-es ESP és LTD gitárok bemutatását folytatjuk...

 

Az ESP/LTD gitárok hazai és európai forgalmazója: Sound Service