zenesz_logo.pngErőteljes és impozáns kivitelű high-gain erősítő két csatornával: Paul Reed Smith Archon.

 

photo2_700.jpg

 

 

Ezekben a napokban kis túlzással szinte minden gyártó, akinek valami köze van a zeneiparhoz, nagy erőkkel készül az amerikai téli NAMM Show-ra, amely január 23-án veszi kezdetét. A gitárjairól híres Paul Reed Smith cég is ott lesz, de nem csak gitárokat mutat be, hanem erősítőket is, közöttük az új Archon high gain fejet.

 

Az agresszív overdrive-os és hard-rock sound szerelmesei épp úgy örömüket lelhetik ebben az erősítőben, mint a tiszta gitárhang rajongói. A kétcsatornás fej 100 W teljesítményt ad le, de teljesítményosztója segítségével a kimenő teljesítmény 50 Wattra felezhető. Az erősítőbe Paul Reed Smith hat 12AX7 előerősítő csövet és négy 6L6GC végcsövet tervezett.

 

 

 

 

photo5_700.jpg

 

 

 

A LEAD csatornán nem kevesebb, mint öt GAIN szint állítható be a MASTER VOLUME előtt, a CLEAN csatorna pedig remek otthont adhat a különféle effektpedálokkal megbolondított gitárhangoknak.

 

Mindekét csatornához külön hangerőszabályzás és háromsávos EQ tartozik, de a DEPTH – ami a mély hangokért felelős – és a PRESENCE szabályzás közös. A tartozék lábkapcsoló a csatornaváltást és az effekt út bypass állását kapcsolja. Az erősítő rácselőfeszültsége állítható, a hangfalkimeneteknél választani lehet 4, 8, és 16 Ohmos kimenet között.

 

Alapesetben az erősítőt fekete műbőr borítja, a PRS logó égetett szénszínű juharfa előlapon díszeleg, de az Archon más kivitelben is készül.

 

 

photo3_700.jpg

 

 

 

Specifikáció

 

Teljesítmény: 100 Watt/50Watt (felező kapcsolóval)

Csövek: 4x6L6GC, 6x12AX7

Csatornák: LEAD/CLEAN

Hangfalkimenet: 4/8/16 Ohm választható

Első panel: Volume/Treble/Middle/Bass/Master és Bright kapcsoló csatornánként, közös Presence és Depth

Hátsó panel: teljesítményfelező kapcsoló, impedancia váltó

Méretek: 548 mm x 267 mm x 254 mm (hosszúság x magasság x mélység)

Súly: 19,5 kg

 

 

 

 

 

 

Bővebb információ és hangminták: PRS