zenesz_logo.pngA HT Metal 60 színpadra termett, igazi zúzós hangszínű, komolyan vehető teljesítményű erősítő.

 

ht-metal-60-gallery-front-big_700.jpg

 

 

 

Tavaly márciusban már írtunk a Blackstar HT Metal sorozatáról, most azonban nézzük meg, hogy azóta mi történt a HT Metal modelljeivel és vizsgáljuk meg kicsit közelebbről, a talán legnépszerűbb HT Metalt, a 60 wattos kombót.

 

A Blackstar tervező gurui már jó néhány nagy metál gitárost elcsábítottak, és egyértelmű, hogy továbbra is nagy erőkkel koncentrálnak a HT Metal sorozatra. A sorozat méret és teljesítmény szempontjából az 1 wattos kis HT Metal 1 fej és kombótól egészen a brutális HT Metal 60 kombóig terjedően kínál karakteres hangú csöves erősítőket.

 

Megjelenésük óta a HT Metal modellek számos díjat begyűjtöttek, többek között a HT Metal 5 és a HT Metal 60 is elnyerte a Total Guitar magazin „Legjobb vétel” díját, majd a HT Metal 5 a Guitarist Gold díját kapta meg.

 

 

 

ht-metal-60-gallery-front-bigpanel_700.jpg

 

 

 

 

A két 12 collos Celestion hangszóróval és a három, lábkapcsolóval váltható csatornával a Metal 60 zárt a hátú kombók csúcsragadozója. A kezelőpanel is látványosan mutatja az erősítő képességeit: a CLEAN csatornánál BASS és TREBLE szabályzók és egy VOICE gomb a hangszínszabályzáshoz, valamint a MASTER résznél PRESENCE és RESONANCE szabályzás. A két „dirty” csatornát a Blackstar OD1 és OD2 névre keresztelte. Az OD1 hangja inkább vintage-style, talán kíséretre alkalmasabb, az OD2 modernebb hangzású, teltebb hangú, de mindkettő nagyon keményen szól.

 

 

 ht-metal-60-gallery-angle-big_700.jpg

 

 

 

 

 

Az OD csatornákhoz háromsávos EQ szekció tartozik, valamint a Blackstar által szabadalmaztatott ISF hangszín szabályzó, amely a keményebb amerikai és a melegebb brit hangzás közötti hangszín átmeneteket nyújtja.

 

A CLEAN csatorna is két lehetőséget kínál, az első úgy szól. mint egy ’A’ osztályú erősítő, eléggé crunch-os hangzással, a másik modernebb, szélesebb hangú, több térrel. Ez a második kiválóan alkalmas kristálytiszta intrók és riffek játszására, és ha még egy kórus pedált is csatlakoztatunk az effekt úthoz, máris játszhatunk Metallica stílusú balladákat.

 

Habár a kombót gyakorlásra is jól lehet használni az emulált hangszóró kimenete és az MP3/vonal bemenete miatt, a HT Metal 60 színpadra termett, igazi zúzós hangszínű, komolyan vehető teljesítményű erősítő.

 

 

 

További jellemzők:

 

Csövek: 2x 6L6, 2x ECC83, 1x ECC82

2 x12” Celestion hangszóró

Kimenő teljesítmény: 60 watt

Szintszabályzós effekt út

Digitális zengető DARK/BRIGHT kapcsolóval

Emulált 1x12 és 4x12 hangszórókimenet

MP3 és vonal bemenet

Tartozék: 4 kapcsolós lábkapcsoló (Clean, OD1, OD2, Reverb)

Méretek: 586 x 715 x 278

Súly: 29,4 kg

 

 

További információk: Blackstar HT Metal

Hazai és európai forgalmazó: Sound Service