zenesz_logo.pngA Red One House zenekar különleges zeneszerszámokat bemutató sorozata a #HANGSZERMUSTRA.

A kéthetente megjelenő #HANGSZERMUSTRA videóblog sorozatban érdekes, ritka hangszerekkel ismerkedhetünk meg a világ különböző tájairól, melyeket jeles hazai zenészek közreműködésével mutatnak be. A rövid blogokból megismerhető a hangszerek története, hogyan készítették őket, és milyen hangjuk van.

 

1 Orion 520agBEAG APX 100 750x

 

4 Orion 520agBEAG APX 100 750x

 

A #HANGSZERMUSTRA CSINÁLD MAGAD mai adásában KAPITÁNY SÁNDOR a Blues Rádió Budapest zenekar frontembere a vendégünk, akivel azon ötletelünk, hogyan lehet a régi megunt, megsérült, elhasználódott erősítőknek egy új egyedi külsőt varázsolni.

 

 

„Az építéshez bármit fel lehet használni, ami nem tűzveszélyes, illetve ami nem vezeti az áramot (főleg, ha doboznak akarjuk használni). Az előzőek alapvetően a szövetekre is vonatkoznak, viszont a hangszórónak érdemes olyan szövetet használni, ami ritka szövésű, hogy ne fogja le a hang útját. Amire még érdemes oda figyelni, hogy amikor csöves erősítőt építünk, akkor ne zárt dobozba építsük, hanem valamilyen nyitott részt, vagy rácsot mindenképpen készítsünk rá. Mivel a csöves erősítők elég jelentős mértékben felmelegednek, ez károsíthatja magát a készüléket is, mert nem tud levegőzni, ezért jó egy régi rádió alapnak.” – javasolta Kapitány Sándor zenész.

 

1 Orion 443gCarlsbro Sherwood Classic 750x

 

3 Orion 443gCarlsbro Sherwood Classic 100 750x

 

Ha tetszenek a különleges hangszerek, érdemes feliratkozni a Red One House zenekar YouTube csatornájára, mert az érdekes hangszerek tárháza folyamatosan bővül.