zenesz_logo.pngA TC-Helicon bejelentette VoiceLive 3 vokál processzor és effekt egységének megjelenését.

 

voicelive-3_700.jpg

 

 

 

A TC-Helicon elkészítette VoiceLive sorozata harmadik kiadását a VoiceLive 3-at, melyet azzal a céllal fejlesztett ki, hogy az énekeseknek élő előadásánál egy új, magasabb szintű, professzionális effektezési lehetőséget kínáljon. Az új generációs vokál processzor 11 független effekt blokkot tartalmaz, több mint 180 különböző stílusban, valamint 250 gyári presetet, melyek több mint 1000 ingyenesen letölthető presettel bővíthetők.

 

 

 

 

tch-voicelive-3-floor_700.jpg

 

 

 

 

Az ének effektezési lehetőségek mellett az új eszköz nagy mennyiségű, válogatott gitár effektet is tartalmaz a TC Electronic TonePrint sorozatának pedáljaiból. Így például a Flashback Delay, a Hall of Fame Reverb, a Corona Chorus, a Vortex Flanger effektjeit, kiegészítve vadonatúj effektekkel, mint a Talk Box, és a Chopper.

 

A VoiceLive 3-ban erősítő szimulátort is találunk, mellyel klasszikus brit és amerikai erősítők hangját emulálhatjuk, de az Acoustic Mode-dal autentikus akusztikus gitár hangot is produkálhatunk.

 

 

 

 

tch-voicelive-3-front-guitar_700.jpg

 

 

 

 

Mindezekhez társul még a VoiceLive 3 looper (frázis felvevő, visszajátszó) szekciója, amely ideális eszköz otthoni jammeléshez, gyakorláshoz, dalíráshoz és élőben történő backing track készítéshez. A fedélzeti LoopAssist lényege a kvantáló funkció, és egy sokoldalú metronóm, melyek nagy segítséget nyújtanak a felvett loopok szinkronizálásában.  Fontos jellemző még az auto-expansion képesség, ez automatikusan állítja a felvett loopok hosszát, ezzel lehetővé téve, hogy egy rövidebb frázisra felvegyünk egy hosszabbat, és fordítva, mindezt előzetes beállítás nélkül.

 

Ami tényleg egyedivé teszi az új eszközt, az a dedikált sztereó ének és sztereó gitár kimenetek. A gitárjelet az énekjeltől – ami a PA rendszerre megy – teljesen függetlenül kedvenc erősítőnkre küldhetjük. Az igazi mutatvány az, hogy ez a loop funkcióval is működik: a sztereó ének loopok a PA rendszerre mennek, a sztereó gitár loopok pedig eközben a gitár erősítőkön szólalhatnak meg.

 

 

 

voicelive-3-feature-overlay_amp_pa_new1.jpg

 

 

 

 

Főbb jellemzők:

 

Új harmónia módok – Pedal, Fixed és Mixed mód; Pedal mód: a harmóniában lévő hangok valamelyikét szólaltatja meg, Fixed mód: egy kívánt hangot énekel, függetlenül a harmóniától, Mixed mód: a kettőt ötvözi

 

Új, autentikus Vocoder – hanggal vezérelt polifónikus szintetizátor és robot módokkal

 

Adaptive Tone – automatikusan előállított professzionális vokál hang

 

Továbbfejlesztett TC-Helicon ének effekt készlet: Doubling, Harmony, Echo, Reverb, HardTune, Flanger, Chopper, Choir. A fejlesztések jellemzői: új delay szűrők, új HardTune stílusok, szebben szóló duplázás és sokkal életszerűbb harmóniák.

 

250 gyári preset – összesen 500  fedélzeti preset hely, további presetek a TC-Helicon  ingyenes  VoiceSupport alkalmazásán keresztül tölthetők le.

 

Dedikált sztereó ének/PA és gitár kimenet – a gitárjelet az énekjeltől – ami a PA rendszerre megy – teljesen függetlenül kedvenc erősítőnkre küldhetjük. Loop funkcióban is működik.

 

 

 

 

 

 

 

 Bővebben: TC-Helicon