zenesz_logo.pngA Fender egy harmadik vintage-style erősítővel bővíti a Pawn Shop Special sorozatát.

 

hero-vap_700.jpg

 

 

 

A Fender egy harmadik vintage-style erősítővel bővíti a Pawn Shop Special sorozatát, ez a 12 wattos 2x10”-os kombó a Vaporizer, ami három féle színben kapható.

 

A Vaporizer ugyanazt a retró stílust képviseli, mint a többi Fender Pawn Shop Special modell a Ramparte és az Excelsior.  Az 50-es, 60-as évek űrverseny korszakának dizájnja köszön vissza a csokornyakkendőre emlékeztető előlappal, az ezüstös első vászonnal és a Surf Green, Slate Blue és Rocket Red színű borítással.

 

 

 

 

fender-vaporizer_3_700.jpg

 

 

 

A kombó belsejében két 12AX7 előerősítő csövet és két 6BQ5/EL84 végcsövet találunk, melyekkel a 12 wattos teljesítményt előállítja, de attól azért nem kell tartanunk, hogy a szomszéd kihívja a rendőrséget, ha meghajtjuk a kis kombót. Az erősítőn két bemenetet – NORMAL és BRIGHT – találunk, a kontrol panelen lévő három potméterrel hangerőt, hangszínt és a zengetés mértékét szabályozhatjuk. A ládába két egyedi tervezésű 10”-os 16 Ohmos Vaporizer hangszórót szereltek, azonban külső hangszóró is csatlakoztatható a kombóhoz.

 

 

 

pkhh67fgberjiveewimz_700.jpg

 

 

 

Külön érdekesség az egygombos lábkapcsolóval váltható Vaporizer Mode, amelynél a jel megkerüli a hangerő és hangszín beállításokat és szabad utat kap a kontrol nélküli nyers csöves teljesítményhez.

 

 

 ita6ntghzbtuomla3dtv_700.jpg

 

 

 

 

Specifikáció:

Kimenő teljesítmény: 12 W
Hangszórók: 2x10” Special Design Vaporizer
Bemenet: 2 db ¼”, NORMAL és BRIGHT
Szabályzók: VOLUME, TONE, REVERB
Csövek: 2 x 12AX7 és 2 x 6BQ5/EL84
Külső hangszóró csatlakozó ¼”-os (lekapcsolja a saját hangszórót) 8 Ω-os hangszóróhoz
Tartozék: egygombos lábkapcsoló
Súly: 16,78 kg

Az erősítő ára 399.- USD, további információk hamarosan a www.fender.com oldalon.