zenesz_logo.pngA Roadie és egy okostelefon minden hangolási feladatot elvégez a gitáros helyett.

 

49ad62f524aa385b98f5932164e42444_large.jpg

 

 

 

Sok gitáros álma, hogy egy saját technikus álljon rendelkezésére, aki koncerteken hangolja, előkészíti a gitárjait. Mi van, ha ezt a technikust egy zsebben hordható eszközzel helyettesítheted?

 

A Rodie egy automatikus hangoló eszköz, amely az okostelefonoddal, vagy táblagépeddel Bluetooth smart 4.0-án keresztül tud kommunikálni. A telefonon lévő ingyenes alkalmazásban beállított hangolási fajták közül kiválasztott hangolással tudod a Rodie-val behangolni a gitárodat. A pontosság 2%-os az 55Hz-880Hz közötti tartományban, ez nagyjából háromszor olyan pontos, mint a fülre történő hangolás. Bármilyen hangolást lehet választani ideértve a nyitott C vagy D hangolást, vagy testreszabott egyéni hangolási módokat.

 

 

roadie-tuner-xl_700.jpg

 

 

 

 

A kezdő gitárosokat egyszerűen átsegíti az első nehézségeken, amit a gitár pontos behangolása jelenthet számukra, a haladók pedig bizonyára értékelik a precizitást, a gyorsaságot és azt a képességet, hogy a Roadie-val pillanatok alatt tudnak testreszabott alternatív hangolások között váltani.

 

A Roadie Appban hangszerenkénti profilok hozhatók létre, melyekben a „Hangszer Doktor” nyomon követi a húrok állapotát, cseréjét, adott esetben javasolja az újrahúrozást, és naplózza a hangszer karbantartásait, javításait.

 

 

279ef820ac30b9242ed1e0a6ddbd1f90_large.jpg

 

A Roadie LiPo elemmel működik, amelyet mikro USB-n keresztül lehet újratölteni. A hangoló feje kompatibilis mindenfajta húrgéppel, ami akusztikus, vagy elektromos gitáron található. Elektromos gitár hangolásánál a gitárt elektromos gitár adapterrel lehet a mobil eszközhöz csatlakoztatni.

A Rodie-t a Band Industries tervezte és a KickStarteren lehet támogatni a projektet. A támogatási projekt 2014. január 4-én zárul, a Roadie 2014 júniusától lesz kapható. A végső ára 99 USD lesz, de a Kickstarteren – www.kickstarter.com – előrendeléseket lehet leadni 69 USD áron.

 

 

 

 

 

 

 Bővebben: KickStarter és roadietuner