zenesz_logo.png1975-ös megalapítása óta az ESP Guitars minden termékét az Egyesült Államokon kívül gyártották.

 

original_700.jpg

 

 

Az ESP Guitar Company bejelentette, hogy megnyitja első gyárát az Egyesült Államokban. Az új amerikai ESP üzem Kaliforniában, Észak Hollywoodban lesz, nem messze az ESP amerikai központjától.

 

„Ez jelentős mérföldkő az ESP történetében” – mondja Matt Masciandaro, az ESP elnöke. „Évek óta meg van az igény egy hazai üzemre, ahol olyan gitárokat gyárthatunk, melyek 100%-ban az USA-ban készültek. Izgalommal töltenek el bennünket az amerikai üzem által az ESP forgalmazóknak és vevőinknek kínált új lehetőségek.”

 

A 2014-ben nyíló gyáregység az ESP USA gitárok egy új vonalát fogja készíteni. Az új termékvonal bővíti az ESP egész világon elérhető pillanatnyi kínálatát, ideértve az ESP, LTD és a 2014-ben kijövő új E-II sorozatot. A híres ESP custom shop megmarad jelenlegi helyén, Tokióban. Az amerikai üzem működése első évében limitált szériájú modelleket fog gyártani.


Az ESP USA hangszerek kezdetben csak néhány kiválasztott ESP forgalmazón keresztül lesznek elérhetőek.

 

1975-ös megalapítása óta az ESP Guitars minden termékét az Egyesült Államokon kívül gyártották. (Kivéve néhány nagyon rövid ideig gyártott darabot, 12 évvel ezelőtt.) A felsőkategóriás ESP márka modelljeit az ESP irányítása alatt álló, és tulajdonában lévő Japán telephelyeken gyártják, míg az elérhetőbb LTD gitárok különböző ázsiai helyszíneken készülnek.

 

„Az első ESP USA modellek a klasszikus ESP formákat fogják tükrözni, azonban számos olyan új, izgalmas részletet tartogatnak a vásárlóknak, amelyek frissé, és egyedivé teszik ezeket a hangszereket.” – folytatta Masciandaro.

 

Az ESP USA márka hivatalosan a 2014-es téli NAMM Show-n fog debütálni. Ahogy rendelkezésre állnak fotók, vagy hírek az új modellekről, azonnal közzétesszük őket.

 

Bővebb információ: ESP