zenesz_logo.pngA 25 éves fennállását ünneplő amerikai Bogner Amplification kiadta a Helios 50 és 100 jelzésű csöves gitárerősítő fejeket.

 

bogner_helios_700.jpg

 

 

 

A Németországból Amerikába települt Reinhold Bogner cége, a Bogner Amplification fennállásának 25. évfordulóját ünnepli és ebből az alkalomból egy új gitárerősítő sorozatot bocsát útjára, a Helios 50-et és a Helios 100-at.

 

A számtalan kérésnek, megkeresésnek eleget téve Reinhold Bogner átnézte azt a hatalmas mennyiségű anyagot, amely 30 évre visszamenőleg tartalmazza erősítői terveit, módosításait, és azokhoz fűződő jegyzeteit. Ezekben a rendkívül értékes dokumentumokban olyan ügyfelek észrevételei, erősítőkhöz fűződő megjegyzései is megtalálhatóak, mint Eddie Van Halen, Steve Stevens, Jerry Cantrell, George Lynch és Michael Landau. A múlt ilyen tudásanyagával felvértezve tervezett HELIOS erősítő, a rock legmélyebb gyökeréig visszanyúlva hozza a legendás Marshall, azóta már némileg módosított hangzását.

 

 

bogner_helios2_700.jpg

 

 

Mindkét Bogner Helios fej kézzel forrasztott áramkörökből készült csöves modell, az egyik 50 W, a másik 100 W teljesítményt ad le, az EL34 csövek segítségével. Mindkét fej két, lábkapcsolóval váltható csatornával (Plex és Hot), két külön hangerővel és GAIN-nel, valamint közös EQ szekcióval, BRIGHT kapcsolóval és effekt hurokkal rendelkezik.

 

A Bogner nem közölte az erősítők részletes leírását, de az árakat bejelentette: a Helios 50 ára 2 250.- USD, a Helios 100 pedig 2 850.- USD-ba kerül.

 

 

 

 

Bővebben: Bogner