zenesz_logo.pngA Slash Signature Vermillion Les Paul ugyanazon anyagok kombinációjára épülve készül, mint amelyek 60 évvel ezelőtt lehetővé tették, hogy a Les Paul legendává váljon.

LPSSVMCH1-Glam_700.jpg

 

 

Slash 1987-ben tűnt fel a Guns N’ Roses-szal, zseniális szólóival, jellegzetes riffjeivel, megkérdőjelezhetetlen tehetségével nagyban hozzájárult a zenekar sikeréhez. 1985-től 1993-ig volt a Guns tagja. Távozása után a Snakepitben, és a Velvet Revolverben, gitározott, és számos projektben részt vett vendégzenészként. Slash nem csak modern gitár legendává vált, hanem az idők során neve összeforrt a Gibson Les Paul márkanévvel is. Ez az új modell talán az eddigi leglenyűgözőbb signature verzió, amit a Gibson valaha készített.

 

LPSSVMCH1-Finish_resize.jpg

 

 

 

A Slash Signature Les Paulban megtalálhatók mindazon jellemzők, és részletek, melyeket Slash javasolt és ajánlott az évek folyamán. A Gibson ügyesen felhasználva ezeket új, csillogó köntösbe öltöztetve kínálja a gitárt, melyet Vermillion névre keresztelt. A mélyvörös, áttetsző, nitrocellulóz kézi lakkozás tökéletesen látni engedi a hangszer első osztályú lángolt juharfa tetejét, ugyanakkor lehetővé teszi, hogy a faanyag lélegezzen, és ezzel még gazdagabb, felhang dúsabb hangot produkáljon.

 

 

LPSSVMCH1-Back_700.jpg

 

 

 

Említésre méltó részlet a fejen látható Slash grafika, amely szintén megjelenik a tartozék, fekete keménytokon. Ehhez jön még egy pár Seymour Duncan Slash Signature humbucking hangszedő, TonePros Tune-o-matic húrláb és húrtartó és mindezt megfejelve, a semmihez sem hasonlítható Gibson minőség. Az eredmény: a gitár hangja tökéletes összhangban van impozáns külsejével.

 

 

 

Nyak és test

 

A Slash Signature Vermillion Les Paul ugyanazon anyagok kombinációjára épülve készül, mint amelyek 60 évvel ezelőtt lehetővé tették, hogy a Les Paul legendává váljon. Faragott, tömör, első osztályú juharfa tető, válogatott mahagóni hátlap, tömör ragasztott, negyedfűrészelt nyak, a 60-as évek SlimTaper profiljára formázva – amit Slash a legjobban kedvelt – első osztályú rózsafa fogólappal, 22 medium-jumbo érintővel és hagyományos trapéz alakú pozíciójelölő berakásokkal.

 

 

BodyNeck.jpg

 

 

 

 

Hangszedők és elektronika

 

Slash mindig nagy súlyt fektetett arra, hogyan szólnak a gitár hangszedői, ezért összeállt Seymour Duncannel, hogy elkészüljön a pontosan az ő igényeire szabott Slash Signature® humbucking hangszedő. Ezek a Gibson PAF, késő 50-es évekbeli humbucking hangszedői alapján készültek, eredeti Alnico II mágnessel, de némileg több tekercseléssel, ami a nyaki hangszedőknél gazdagabb hangzást, a húrlábnál lévő hangszedőknél, pedig crunch-osabb, sírósabb hangot eredményezett. Az elektronika többi része a teljesen szabványos négy potméteres, háromállású hangszedő váltós megoldás, a hangszín potmétereknél vintage stílusú “orange drop” kondenzátorokkal.

 

Pickups.jpg

 

 

Szerelvények

 

A kiváló minőségű TonePros™ szett a Tune-o-matic húrlábból és a könnyű húrtartóból áll, amelyek a húrok hosszabb lecsengését és a pontos intonációt teszik lehetővé. A vintage stílusú Kluson™ gyöngyház gombos hangolókulcsok hagyományos külsőt kölcsönöznek a fejnek. A Slash Les Paul arany színű, ezüst berakásos potméter gombokkal, hagyományos, harang alakú merevítő pálca takaró lemezzel készül. Mind a testet, mind a fogólapot krémszínű szegély határolja, a hangszeren nincs koptatólap, nehogy az egységes összhatást elrontsa.

 

 

 

Hardware.jpg

 

 

A gitár javasolt kiskereskedelmi ára: $4,977

További részletek: Gibson