zenesz_logo.pngA Red One House zenekar különleges zeneszerszámokat bemutató sorozata a #HANGSZERMUSTRA.

 6 700x

 

A #HANGSZERMUSTRA CSINÁLD MAGAD egy olyan sorozat, ahol ötletet, tanácsot adunk, hogyan készítsd el saját egyedi hangszered, illetve, hogyan tudod karbantartani, felújítani, egyedivé tenni a már meglévő hangszereidet. A mai adás vendége Fazekas Péter hangszerkészítő a Nomad Guitars-tól, aki megmutatja hogyan is lehet házi körülmények között egy natúr gitártestet vagy gitárnyakat olaj segítségével profi módon felületkezelni.

 

 

HANGSZERMUSTRA CSINÁLD MAGAD E05 - HOGYAN TUDOD A GITÁRODAT HÁZILAG FÉNYEZNI?

Mindegyik olajnak megvan a saját tulajdonsága, ez meghatározza, hogy melyiket mire lehet használni. A tungolaj (Tung Oil) a legtermészetesebb anyag, egy kínai fának a magjából sajtolják ki, 100%-ban természetes anyagból készül és mindenféle adalékanyagtól mentes. A tungolaj egyedi tulajdonsága, hogy nem a fa felületén képez bevonatot, hanem beszívódik a fa szerkezetébe és ettől lesz szép érett, matt színe a fának. Viszont annyi hátránya van, hogy mélyíti a színeket, sötétíti a fát.

 

3 700x

 

Ha valakinek az a célja, hogy a fa az eredeti színét megőrizze, az inkább használjon dán olajat (Danish Oil). A dán olaj kb. 80%-a tungolaj, de ebben már találhatók adalékanyagok, ez fényesebb, selymesebb hatású felületet biztosít. Van még a keményviasz olaj, mely egyedülállóan ötvözi a természetes olajok és a viaszok jó tulajdonságait. Ebben is találhatók különböző adalékanyagok (kötésgyorsítók, szárítást segítők, oldószerek) ez is fényesebb, mint a tungolaj és lakkszerű, színtartó felülete víz és szennyeződés lepergető. Az olajok egyenként és kombinálva is használhatók a fa felületén – javasolta Fazekas Péter hangszerkészítő.

0 750 crop


Ha tetszenek a különleges hangszerek, érdemes feliratkozni a Red One House zenekar YouTube csatornájára, mert az érdekes hangszerek tárháza folyamatosan bővül.