zenesz_logo.pngMick Hughes a Metallica keverő hangmérnöke DPA d:vote 4099 mikrofonokra váltott, miután meggyőződött arról, hogy kiválóan használhatóak élő rockzene hangosításához is.

 

 


DPA Microphones  Products - Opera_700.jpg

 

 

Big Mick, az amerikai heavy metál banda, a Metallica hangmérnöke úgy döntött, hogy a dobos, Lars Ulrich tamjaihoz és cintányérjaihoz DPA d:vote 4099 mikrofonokat használ a jövőben.

 

„30 éve dolgozom a Metallicával és 15 éve mikrofonozom Lars Ulrich dobjait egy másik gyártó mikrofonjaival, azonban Morten Uldbæk, a Midas keverők disztribútora végül mégis meggyőzött, hogy próbáljam ki a DPA mikrofonokat. El kell ismernem, hogy soha nem tekintettem a DPA mikrofonokat megfelelőnek rockzene színpadi hangosítására, de miután kipróbáltam őket, teljesen meggyőztek fényes, tiszta hangjukkal.”

 

 

Big Mick and Lars Ulrichs drums (1280x853)_resize.jpg

 
Big Mick és Lars Ulrich dobjai

 

 

„A végső lökést a DPA mikrofonra váltáshoz egy stúdió hangmérnöktől kaptam, aki a Metallica 3D-s Through the Never című filmjének hangfelvételén dolgozott. (Megjegyzés: a filmet Antal Nimród rendezte.) Az ilyen stúdiós fickók általában soha nem elégedettek az általunk használt régi mikrofonokkal, mert szerintük nem továbbítanak tökéletes hangot a teljes frekvencia tartományban. Természetesen egy 3D-s mozi surround hangjához alapvetően fontos, hogy a hangfelvétel tökéletes legyen, ezért javasoltam, hogy használjunk DPA d:vote 4099 hangszermikrofonokat, és ez meghozta a kellő eredményt, mellyel mindenki elégedett volt.”

 

Big Mick még azt is hozzáteszi, hogy amellett, hogy a DPA d:vote 4099 mikrofonok fényes, tiszta hangot produkálnak, a felső frekvencia tartományban sokkal tisztábban szólnak más mikrofonoknál. Így nem kell a Midas keverőn a cinek és tamok alcsoportjánál excitert használnia.

 

„A technika folyamatosan fejlődik, és én is mindig jobb és jobb megoldásokat keresek.” – mondja Mick. „Most, hogy felfedeztem a DPA-t, nagyon várom, hogy más modelljeit is kipróbálhassam. Itt vannak például a d:dicate™ 2011 mikrofonok, azt hallottam, hogy ezek is nagyszerűek, akár dob erősítésre is.”

 

700_DPA dvote 4099 on Tom-M.jpg

 

 

A DPA mikrofonok a piacvezető dán Danish Professional Audio termékei, akik kiemelkedő minőségű kondenzátor mikrofonokat gyártanak professzionális felhasználásra. A DPA fő célja, hogy színpadi, stúdió, színházi, vagy rádiós körülmények között a lehető legtökéletesebb mikrofon megoldásokat kínáljon a felhasználóknak.

 

Bővebben: http://www.dpamicrophones.com/en/products.aspx?c=Item&category=118&item=24377#description