zenesz_logo.pngAz Ovation a Proto Limited LT-60 gitárral új fejezetét nyitott az elektroakusztikus gitárok történetében.

lt60_full_700.jpg

 

 

A limitált szériájú Ovation gitár fedőlapja kézzel válogatott Adirondack fenyőből, a gyors játékot megkönnyítő, aszimmetrikus profilú nyaka pedig mahagóni fából készült.  A test anyaga a szokásos Lyrachord®, az LT-60 klasszikus formájú, faragott, hátrahajló fejet kapott, melyen az új tervezésű „O” alakú Ovation logó díszeleg. Ez az új „O” logó megjelenik a középső hanglyuk formájában is. Az eredmény: figyelemreméltó játékélmény, csodálatosan komplex, és mégis tiszta, nagyon meleg hangzás.

 

lt60_detail5_600.jpg

 

 

 

 

Az új dizájn része a pommele sapele (Afrikából származó közepesen kemény, speciális textúrájú barna fa) rozetta kagyló berakással, pommele sapele test- és nyakszegélyezés, valamint fejberakás. A 12. érintőnél kagylóból készült „O” berakást láthatunk rózsafa árnyékkal, további jellemzők az ébenfa húrláb, és a fényes natúr lakkozás. Minden LT-60 komplett Ovation OP-Pro Studio pickup/előerősítő rendszerrel, három sávos EQ-val, exciterrel és kompresszor/limiter áramkörrel készül. Az elektronika része még egy kromatikus hangoló, az elem töltöttség jelző, és a szimmetrikus XLR vonalkimenet.

 

proto-2.jpg

 

Az Ovation úgynevezett Contour Bowl testű gitárjait úgy tervezték, hogy az akusztikai szempontok és a „kis testű hangszer feeling” maximálisan összhangban legyenek. A testforma kialakításánál figyelembe vették az emberi test anatómiáját. A Contour Bowl testű gitár úgy szól, mint egy jumbo jellegű hangszer, ugyanakkor azt a komfortérzetet kelti, mintha egy Ovation Super Shallow (szuper vékony) testű gitáron játszanánk.

 

Az Ovation Proto Limited LT-60 gitár ára elég boros – 5 199.- USD  – de ezért egy valóban gyönyörű és kiváló hangszert kap a vásárló, melyhez természetesen tartozék a keménytok is.

 

kĂśzeli2.jpg

 

 

Specifikáció

 

Testforma: Deep Contour Cutaway
Tető anyaga: Adirondack fenyő
Tető lakkozás: fényes
Merevítés: Artist Modified X merevítés
Test szegélyezés: pommele sapele
Rozetta külső gyűrű: fekete/fehér/fekete
Rozetta közepe: pommele sapele/kagyló/pommele sapele
Rozetta belső gyűrű: fekete/fehér/fekete
Test anyaga: Lyrachord®
Menzúra: 25 1/4" (641 mm)
Nyak anyaga, lakkozása: mahagóni, szatén
Nyak szegélyezés: pommele sapele
Fogólap: ébenfa
Fogólap rádiusz: 10" (254 mm)
Érintők száma: 22 médium
Nyereg anyaga, mérete: csont, 1 11/16" (43 mm)
Húrláb: ébenfa, csont húrlábtüskékkel
Szerelvények: króm
Hangszedő: OCP-1K
Elektronika: Op Pro Studio, XLR aljzattal
Hangolókulcsok: Schertler®

 

További részletek: http://www.ovationguitars.com/guitars/product/proto_limited_series_lt_60