zenesz_logo.pngA Gibson Joe Bonamassa Les Paul Standard a Gibson tisztelgése a 21. század egyik legnagyobb blues és rock gitárosa előtt.

 Gibson Releases Joe Bonamassa Les Paul Standard 670.jpg

 

Egyetlen más művész sem volt akkora hatással a 21. század blues és rock gitárhangzásra, mint Joe Bonamassa. Számos szólóalbum, közös munkák más zenészekkel, izgalmas élő koncertek, Bonamassa generációjának egyik legkeményebben dolgozó és legnépszerűbb gitárosa.

 

Minthogy Bonamassa már évekkel ezelőtt a Gibson mellett döntött, a Gibson Guitars most kibocsátotta a Gibson Joe Bonamassa Les Paul Standardet, amely Joe elsőszámú gitárjának jellemzői alapján készült.

 

Joe-BonamassaStd_gt_670.jpg

 

A „győztes csapaton ne változtass” elv alapján a domborított lappal fedett mahagóni test, mahagóni nyak, és rózsafa fogólap azt jelzi, hogy a JB Les Paul Standard valójában egy klasszikus Les Paul. Hogy a hangszer súlya minél kisebb legyen, a test a Gibson speciális, súlycsökkentő eljárásának lett alávetve. Ez jótékony hatással volt a hangszer rezonanciájára és hangkitartására, amelyekről a Les Paulok amúgy is mindig híresek voltak.

 

A tradicionális gyártási eljárás további elemei a masszív, ragasztott nyak, a 17 fokban hátrahajló fejrésszel, amely így optimálisan feszíti a húrokat a Corian™ nyeregbe. A nyak, ma már luxusnak számító aszimmetrikus profilt kapott – ez az 1960-as Les Paulokra volt jellemző – ami egyszerre teszi kényelmesebbé és gyorsabbá a játékot. A nyakra első osztályú rózsafa fogólap került, 22 érintővel és a klasszikus trapéz alakú pozíciójelölőkkel.

 

Gibson-Joe-Bonamassa-Les-Paul-Studio-Gold-Top_670.jpg

 

A két humbucking pickup Joe Bonamassa és Seymour Duncan együttműködése eredményeként készült el, Joe saját tervei alapján. A hangolást a TonePros™ húrláb, a Tune-o-matic húrtartó, valamint a Grover™ hangolókulcsok segítik, illetve teszik egyszerűvé, biztonságossá.

 

Ami a Les Paul küllemét illeti, a gitár klasszikus Goldtop nitró cellulóz lakkozást kapott, de a test oldala és háta fekete, a potméter gombok Joe saját választása alapján arany és borostyán színűek. A hangszedőket fekete keret veszi körül, ötrétegű fekete koptatólap, és a fekete húrmerevítő pálcatakaró Joe aláírásával, teszik teljessé a gitár impozáns megjelenését.

 

 

 

 

A gitárhoz keménytok, valamint Bonamassa back catalogue (a gitáros eddig megjelent összes kiadványának katalógusa) és egy Tag Hauer napszemüveg is jár. A JB Les Paul Standardből mindössze 400 darab készül, ára 2 499.- USD.