zenesz_logo.pngA Peterson bemutatta eddigi legnagyobb tudású, nagykijelzős, stroboszkópos hangolóját.

plus_full_fba_crop.jpg

 

Sokan úgy tartják, hogy a Peterson a hangológépek Mercedes kategóriája, és aki már hozzászokott a használatához, nem fog más hangolót használni. Akkor lássuk mit is tud ez a Mercedes hangoló …

 

A Peterson StroboPlus ultra magas felbontású stroboszkópos hangoló, a legnagyobb megvilágított kijelzővel, ami valaha készült stroboszkópos hangolóhoz.

 

 

Plus_front_straight_resize.jpg


Gyakorlatilag bármely hangszer kromatikusan (is) hangolható vele, és biztos, hogy megfelel bármilyen hangszeres elvárásainak, minthogy a több mint 90, előre programozott Sweetened Tunings™ beállítás specifikusan adott hangszerekre, és hangnemekre lett optimalizálva. A StroboPlus használható beépített mikrofonjával, vagy kábellel, a jól megvilágított, nagy felbontású kijelző és a stroboszkópos felület nagyon megkönnyíti a precíz hangolást. A saját hangolási beállításokat el is lehet menteni, és számítógéphez csatlakoztatva letölthetőek az új firmwarek, valamint újabb hangolási presetek.

 

 

Plus_left_1_resize.jpg

 

A StroboPluson két 6,3 mm-es jack aljzat, USB csatlakozó, hangerő szabályzó, fejhallgató kimenet, kontrol LED található.  A StroboPlusnak három funkciója van: audió hangoló, stroboszkópos hangoló és metronóm. A nagytudású, programozható metronóm funkció csak online frissítés útján érhető el.

 

A hangológép használatát, működését az alábbi videó szemléletesen bemutatja.

 

 

 

 

 

További részletek:

 

Alkalmazható 16 Hz-től 18 KHz-ig
Normál A hang állítható 390 Hz-től 490 Hz-ig
Beépített mikrofon
USB csatlakozás firmware letöltéshez és presetek le- és feltöltéséhez 
Kijelző megvilágítás, használható sötét színpadon, vagy erős napfényben
Automatikus kikapcsolás és intelligens kijelző világítás, az elem kímélése érdekében
Audió hangolóhoz hanggenerátor
Hátoldalán szabvány csavar csatlakozás, és kis állvány asztali használathoz
USB-n keresztül tölthető akkumulátor
Automatikus drop/capo üzemmód
Opcionálisan online upgradelhető metromóm funkció
Több mint 90 temperált és Sweetened Tunings™ gyári beállítás
10 gyorsan elérhető programhely saját hangolási beállítások tárolására
Méretek: 133mm x 108mm x 38mm
Ár: 120 USD

 

 

Megjegyzés: a temperált hangolás lényegét talán nem kell elmagyarázni, de a Sweetened Tunings™ némi magyarázatra szorul. Lényege, hogy a hangolás bizonyos hangnemekre, hangszerekre, vagy hangszer fekvésekre van optimalizálva. Ez gitár esetében lehet például az, hogy alapfekvésben az üres húrokat megszólaltató harmóniák kristálytisztán szólnak, de ennek az az ára, hogy a felsőbb fekvésekben már nem lesznek tiszták akkordok. Természetesen ez a hangolási mód, csak egy lehetőség, a géppel hagyományos módon is hangolhatunk, és temperált gyári presetek is vannak.

 

Bővebb információ: https://www.petersontuners.com/index.cfm?category=197