zenesz_logo.pngAz Ampeg elkészítette a legendás V-4B basszuserősítő modernizált változatát, egyúttal két új basszushangfalat is bemutatott.

All-New-Ampeg-V-4B-100W-All-Tube-Bass-Head-and-New-SVT-Cabs.jpg

 

 

Az Ampeg valóban figyelemreméltó bejelentést tett: újra kiadja a legendás V-4B 100W full csöves basszuserősítő fejet. Az eredeti erősítő a basszus történelem része, tiszta, erőteljes csöves hangzása és megbízhatósága miatt. A teljesen új V-4B megtestesít mindent, amit az elődje tudott, igazán színpadra termett, és megkérdőjelezhetetlenül V-4B.

 

Az új V-4B hangja bizonyára tetszést arat a klasszikus Ampeg sound rajongók körében, de olyan basszusjátékosoknak is ideális, akik az Ampeg SVT hangját keresik, és nincs szükségük hatalmas teljesítményre, inkább a könnyebb hordozhatóság a szempont. A V-4B ugyanolyan széles, mint az SVT-CL és az SVT-VR fejek, ezért pontosan illeszkedik a Classic sorozatú Ampeg hangfalakhoz, így az SVT-112AV-hez és az SVT-212AV-hez is.

 

 

Ampeg-V-4B_670.jpg

 

 

Ampeg V-4B 

 

 

Az Ampeg V-4B tervezési folyamata magába foglalta az eredeti V-4B fej tulajdonságainak széleskörű átvételét, azzal a nem titkolt céllal, hogy a végeredmény minden kétséget kizáróan az eredeti V-4B megszólalását idézze. Ugyanakkor figyelembe kellett venni, hogy a jelenkor igényei, a megbízhatóság és a szervizelhetőség területén jelentősen megnövekedtek. Továbbá olyan modern szolgáltatásokat is tudnia kellett az erősítőnek, mint az integrált DI, a ground-lift, a -15dB-es bemenet aktív basszusok részére, különböző impedanciájú hangfalkimenetek sora.

 

 

V4B_Rear-Panl.jpg

 

 

Az elsődleges cél természetesen a V-4B örökségének az átvétele volt, azonban a felsorolt képességek ma már elengedhetetlenek ahhoz, hogy egy erősítő sokoldalú és funkcionálisan tökéletes legyen használója számára.

 

V4B_Rear.jpg

 

Ampeg V-4B 

 

 

 

Az új Ampeg V-4B 2013 szeptemberétől lesz elérhető, javasolt kiskereskedelmi ára: 1 820 USD.

 

 

 

Az Ampeg egyúttal kibővíti Classic hangfal sorozatát két új modellel, az SVT-112AV-vel és az SVT-212AV-vel. Mindkét ládába az Eminence 12”-os hangszóróit építették.

 

A hangfalak masszív, 15 mm-es rétegelt nyárfa lemezből készültek, és „hozzák” a klasszikus Ampeg dizájnt, az AV Tolex borítással és a szürke hangszóró vászonnal. (A klasszikus fekete vászon külön rendelhető.) Az SVT-112AV-ben egy 12”-os hangszóró, az SVT-212AV-ben két 12”-os hangszóró dübörög az 1”-os magassugárzó mellett.

 

 

Aug13_LNU_SVT-112AV-3QTR-Left_630.jpg

 
SVT-112AV

 

 

 

Az SVT-112AV 300W RMS teljesítményével, amelyet 8 Ohmon ad le, ideális választás lehet a PF-350 Micro-VR erősítőhöz.  Az SVT-212AV, amely a 600 W RMS teljesítményt 4 Ohmon produkálja, tökéletes az új V-4B-vel, vagy az SVT-CL, SVT-VR, PF-500 fejekkel.

 

Mindkét hangfal szeptembertől lesz kapható, az SVT-112AV ára kb. 700 USD, az SVT-212AV ára kb. 980 USD lesz.

 

A gyártó honlapja: http://www.ampeg.com/