zenesz_logo.pngKlasszikus szépség, ellenállhatatlan hang, kompromisszum nélküli minőség – a Tim Reede gitárok jellemzői.

 

Librada 2 full front_660.jpg

 

 

Ahhoz, hogy jó minőségű erősített akusztikus gitárhangot kapjunk, először is az akusztikus hangnak kell szépnek lennie. A minőségi erősített hanghoz pedig kiváló, és jól elhelyezett hangszedők kellenek. A Tim Reede Guitars olyan hangszert akart készíteni, amely mindkét feltételnek eleget tesz.

 

A Librada ugyanazzal az építési technológiával készült, melyet az akusztikus gitároknál immár közel száz éve alkalmaznak. Ez garancia a kiváló akusztikus hangra. Azonban a gitár teste kisebb, mint a hagyományos akusztikus gitároké, a hanglyuk az oldalára került, hogy a gerjedés jobban kiküszöbölhető legyen.

 

Librada 2 full back_660.jpg

 

A másik feltétel teljesülésének a kulcsa a pickup rendszer. Az elektromágneses hangszedőt Kent Armstrong készítette és a negyedik felharmonikus hanghoz került. Ez a legjobb hely a nyaki hangszedő elhelyezésére, de ha a hanglyuk a szokásos helyen lenne, ez már eleve nem volna lehetséges. Az akusztikus hangszedő K&K gyártmányú, három piezo lapja közvetlenül a fatest rezgését veszi át. Mindkét hangszedőnek külön kimenete van. A gitár oldalán elhelyezett két nyomógombbal lehet a hangszedőket ki- és bekapcsolni.

 

Librada2 soundhole 400.jpg

 

 

A test 3” vastag, az alsó, legöblösebb részénél 13 ½” széles. A menzúra 25,4”-os, 22 érintővel. A cutaway forma könnyebbé teszi a felső fekvések elérést. A gitár kávája és háta bubinga fából, fedlapja adirondacki lucfenyőből készült, a nyak lemezelt mahagóni, juhar és diófa. A húrláb, a fej, és a fogólap indiai rózsafa, a szegély habos juhar. A hangoló gépek Gotoh 510 mini típusúak.

 

Ez a hangszer kiválóan alkalmas olyan zenészeknek, akik elektromos és akusztikus gitárt is használni akarnak, de csak egy gitárt akarnak magukkal vinni. Feljátszható vele egy akusztikus gitár szólam, és utána átkapcsolva a pickupot, rájátszható a szóló, elektromos gitárhanggal. Vagy egyszerre használva a két kimenetet, sztereó hatást is el lehet elérni.

 

Bővebben: http://reedeguitars.com/index.html