zenesz_logo.pngAz LT DUAL – hasonlóan a Blackstar HT-METAL csöves pedálhoz – a két csatornájával a torzított hang lehető legrugalmasabb és legkényelmesebb használatát nyújtja.

blackstar_ltpedals_630.jpg

 

A Blackstar díjnyertes, csöves HT pedáljai  jelentősen hozzájárultak ahhoz, hogy a cég komoly sikereket mondhat magáénak az effekt pedálok területén, és termékei szerte a világon nagy megbecsülésnek örvendenek, mind a profi, mind az amatőr gitárosok körében.

 

Most a Blackstar bemutatja 5 darabból álló effekt pedál sorozatát BOOST, OVERDRIVE, és DISTORTION résztvevőkkel. A nem titkolt cél, a nagysikerű csöves HT sorozat hangjának jó minőségű felidézése, kompakt kivitelben.

A szabadalmaztatás alatt álló clipping áramkör által produkált hang a csöves HT pedálhoz meglepően hasonló hangzást, dinamikát eredményez, és kiválóan használható mindenféle stílusú gitárjátékban.

 

A robosztus és tartós fémházas kivitelű kompakt pedálok könnyen integrálhatóak a már meglévő pedálboardokba, és egy db 9 V-os elemmel, vagy hálózati adapterrel működnek. Mindemellett az LT DIST pedállal a zenészek a létező legalacsonyabb áron jutnak hozzá a Blackstar által szabadalmazott ISF szabályzás kínálta lehetőségekhez. Mindegyik pedálra jellemző a kiváló hatékonyságú bypass üzemmód és a zajmentes kapcsolás.

 

Screen-Shot-2013-07-15-at-4.39.04-PM.png

 

LT Pedal sorozat tagjai: LT DRIVE, LT DUAL, LT METAL, LT DIST, LT BOOST

 

 

 

Nézzük meg közelebbről a 2 csatornás LT DUAL-t!

 

ltdual-overview-image.jpg

 

 

Az LT DUAL – hasonlóan a HT-METAL csöves pedálhoz – a két csatornájával a torzított hang lehető legrugalmasabb és legkényelmesebb használatát nyújtja. Az 1-es csatorna a tiszta hangtól a közepesen overdrive-os hangzásig, a 2-es csatorna a crunch-os hangtól a sikoltó, jól kitartott szóló hangig kínál beállítási lehetőségeket. A különleges, kétkapcsolós működés az egy csatornás erősítőt tulajdonképpen három csatornássá varázsolja.

 

 

feature-square-isf.jpg

A Blackstar szabadalmaztatott ISF – Infinite Shape Feature – áramköre a hangszín karakterisztikájának szinte végtelen állítási lehetőségét nyújtja. Az egyik végállásban az amerikai, keményebb, metálosabb hangzást halljuk, a másikban pedig a brit, kicsit melegebb, vastagabb torzított hang szól. Az ISF szabályzással és a TONE potival óriási mennyiségű hangszín variáció érhető el, és mindeközben a Blackstar másik specialitásának, a clipping áramkörnek köszönhetően, csodálatos, csöves erősítőre jellemző soundot kapunk.

 

Bővebben: http://www.blackstaramps.com/products/lt-pedals/ 

A ZenészMagazin korábbi tesztje a Blackstar HT-METAL csöves torzítóról