zenesz_logo.pngA kiváló stúdió mikrofonjairól ismert MXL a nyári NAMM Show-n bemutatta retró kinézetű, új, dinamikus énekmikrofonját.

 

News - SNAMM 2013 MXL CR77 dynamic mic (Video) - Opera_2013-07-16_14-05-10.jpg

 

 

Az MXL legfőképpen versenyképes árfekvésű stúdió mikrofonjairól ismert. A nemrég véget ért amerikai NAMM Show-n bemutatott legújabb mikrofonjuk azonban színpadra készült. A CR77, amely az MXL Black Chrome sorozatának új modellje, dinamikus énekmikrofon, amelyet nem stúdió környezetbe, hanem koncert színpadokra szántak.

 

 News - SNAMM 2013 MXL CR77.jpg

 

 

A CR77 modern hangzású, minden igényt kielégítő dinamikus énekmikrofon, retró stílusú külsőbe rejtve. A dizájn jellegét a lyukacsos fémrács adja meg, amely elsődleges szélfogóként is szolgál, a belső, második szél/zajcsökkentő filter mellett, hatékony védelmet biztosítva a zajok és a puffogó mássalhangzók ellen. Annak érdekében, hogy kézbevételkor és állványra helyezéskor a nem kívánatos zajok a minimumra csökkenjenek, a dinamikus kapszula is rezgéscsillapított.

 

Kardioid karakterisztikájával, jó oldalirányú csillapításával, masszív, strapabíró kivitelével a CR77 elvileg igazán színpadra illő mikrofon lehet.

 

A mikrofon piaci megjelenése az év utolsó negyedére várható, kiskereskedelmi ára 169 USD lesz.

 

 

 

 

 

A mikrofon annyira új, hogy a cikk irásakor még a gyártó honlapján sem szerepel, és jó minőségű sajtófotók sem állnak rendellkezésre.