zenesz_logo.pngTeljesen újonnan tervezett áramkör, speciálisan hangolt basszus, közép és magas szabályzás, a Super Badass jelentősen különbözik az MXR díjnyertes ’78 Distortion torzítójától és a cég másik kiváló pedáljától, a Modified O.D.-től.

Dunlop BlogThe MXR Super Badasslogo_600.jpg

 

Májusban már írtunk a Dunlop Manufacturing MXR Prime, múltat idéző analóg torzítójáról. Azóta egy újabb analóg torzító került ki a díjnyertes MXR® Custom Badass™ csapat műhelyéből, ez pedig a Super Badass Distortion pedál.

 

Teljesen újonnan tervezett áramkör, speciálisan hangolt basszus, közép és magas szabályzás, a Super Badass jelentősen különbözik az MXR díjnyertes ’78 Distortion torzítójától és a cég másik kiváló pedáljától, a Modified O.D.-től.

 

Dunlop BlogThe MXR Super Badass2.jpg

 

A Super Badass Distortion tálcán kínálja azoknak az évtizedeknek a soundját, amikor az effektek még 100%-ban analógok voltak. A pedálon három sávos EQ kapott helyet, ezzel, és a rendkívül érzékeny DISTORTION szabályzással a Super Badass több évtized torzítóinak hangját tudja, a korai 70-es évek „low gain overdrive” torzítóitól kezdve a zúzós metál torzítókig bezárólag mindegyikét.

 

Ha már sikerült beállítani a torzítás kívánt mértékét, a DISTORTION potival, a BASS, MID és TREBLE hangszín szabályzókkal a legkülönfélébb torzított hangokat keverhetjük ki.

 

Dunlop BlogThe MXR Super Badass7_600.jpg

 

A cikk végén található bemutató videó ezt rendkívül látványosan és közérthetően mutatja be, hallhatjuk és láthatjuk, mit is tud valójában ez a tényleg sokoldalú pedál.

 

A tervezők elmondták, hogy a pedált mind single-coil, mind humbucking hangszedőkkel, Gibson Les Paul és Fender Stratocaster gitárokkal, továbbá, aktív és passzív hangszedőkkel is tesztelték, és megbizonyosodtak, hogy mindegyik kombinációval kiváló eredmény érhető el.

 

Dunlop Blog The MXR Super Badass8_600.jpg

 

A Super Badass Distortion további jellemzője a TRUE BYPASS, vagyis alaphelyzetben – ellentétben néhány digitális társával – egyáltalán nem avatkozik bele az eredeti hangba, a bemeneti jel kikerüli a torzító áramköreit, és módosítás nélkül, direktben érkezik a kimenetre. A masszív, robosztus fémház és a strapabíró alkatrészek a hosszú turnékon is megbízható társsá teszik az MXR legfrissebb torzító pedálját.

 

 

 

 

Bővebb információ: https://www.jimdunlop.com/blog/the-mxr-super-badass-decades-of-distortion/