zenesz_logo.pngÚj kiterjesztett valóság (AR) alkalmazás a Clavinova csúcsmodellek leendő vásárlóinak.

 Clav Space 1.550x550

 

Az Augmented Reality (AR) azaz kiterjesztett valóság technológia már egy pár éve köztünk van, az Apple mobil eszközökön például 2018-ban jelent meg. Az újabb Android és Apple modellek szinte mindegyikébe már integrálva lett ennek a lehetősége és többféle célra idáig is használni lehetett. A technológia lényege az, hogy a készülék képes a kamerán keresztül látott világot ötvözni mesterségesen generált alakzatokkal és az eredményt, mint virtuális valóságot megjeleníteni.

A Yamaha cég most a hangszergyártók közül elsőként kihozott egy ingyenes alkalmazást, amellyel a csúcskategóriás Clavinova digitális zongorák képét saját, otthoni környezetükben nézhetik meg a hangszerek iránt érdeklődő potenciális vásárlók. A modellek a Clavinova CLP sorozatból a CLP-785 és a CLP-795GP, illetve a CVP sorozat CVP-805, CVP-809 és CVP-809GP modellek. A letöltött alkalmazást elindítva először kiválaszthatjuk a digitális zongora modellt, majd a kamerát a szoba egy megfelelő részére irányítva a képernyőn megjelenik az adott térben a hangszer átlátszó üveg modellje, ezután a színt is kiválaszthatjuk és akkor létrehozza a valósághű 3D képet.

 

Smartphone 2 31 350x Smartphone 3 350

Az alkalmazás ezen felül is több funkciót tartalmaz még. A bevetített zongora képét 3D-ben mozgathatjuk, forgathatjuk. Jó minőségű audió demót is hallgathatunk közben a kiválasztott hangszer valamelyik hangszínével (ehhez azért érdemes jó fülhallgatót használni). A létrehozott AR képet megoszthatjuk a szociális médiában közvetlenül az alkalmazásból, így kikérhetjük ismerőseink véleményét a választásról (vagy csak simán dicsekedhetünk azzal). Végül bemutató videókat és a hozzánk legközelebb lévő Yamaha kereskedők elérhetőségét is megtaláljuk az applikációban.

Az alkalmazás 2021. augusztus 23-tól elérhető a Google Play és Apple App Store-ban.