zenesz_logo.pngA Fargen Amplification bemutatta a Pete Anderson Tumbleweed effekt pedált, amely booster és kompresszor egy pedálban.

Pete Anderson Tumbleweed Pedal_resize.jpg

 

 

A Fargen Amplification bemutatta a Pete Anderson Tumbleweed effekt pedált. Ez a pedál tulajdonképpen a korábbi sikeres Sonic Edge Tumbleweed pedál, egy kicsit más dizájnnal és Pete Anderson aláírásával.

 

 

 

pete2crop_resize.png

 

A többszörös platinalemezes, Grammy díjas producer, gitáros és dalszerző Pete Anderson a következő turnéján – mely július 23-án megjelenő „Birds Above Guitarland” című lemezét népszerűsíti – ezt az effektet is használni fogja

 

 

A Sonic Edge Tumbleweed egy innovatív effekt, amely mind a country, mind a rock, mind a bluesgitárosok kedvébe kíván járni.  Kompresszor és booster egy pedálban, a kompresszornál GAIN és SUSTAIN állítási lehetőség van, a boosternél pedig csak LEVEL szabályzás, valamint egy háromállású kapcsoló, amely a 'brit', a 'jazz' és a 'kaliforniai' soundot hivatott váltani. A kompresszor és a booster használható külön-külön és együtt is. A pedál szabvány 9 voltos tápegységgel, vagy 9 voltos elemmel működtethető.

 

A Sonic Edge Tumbleweed-re egyelőre csak előrendeléseket vesznek fel a hivatalos márkakereskedők, az üzletekben valamikor júliusban lesz kapható, ajánlott kiskereskedelmi ára 299.- USD.

 

 

Pete Anderson 

 

 

És hogy világos legyen miért a Fargen Amplification forgalmazza a Sonic Edge pedált, egy kis visszatekintés.

 

Ben Fargen 1998-ban alapította meg a Fargen Amplification-t, amely az idők során prosperáló céggé vált, főként custom-built erősítőket készített, igazi hozzáértők számára. Ben - mint az egyike a világ legtehetségesebb erősítő fejlesztőinek - komoly hírnévre tett szert. Olyan világhírű gitárosok világturnéin és stúdió munkáinál használták erősítőit, mint Joe Satriani és Steve Vai. 2009-ben az ő tervei alapján készült el Steve Vai Legacy II álomerősítője, amit a Carvin kezdett gyártani.

 

Ben Fargen 2010-ben létrehozta a Sonic Edge céget, amely elsősorban gitár és basszusgitár effekteket gyárt. „Az évek során minden erőmmel segítettem a gitárosokat, hogy az erősítőkből az általuk kívánt optimális hangot hozhassák ki. A Sonic Edge-t azért alapítottam, hogy szakértelmemet és tapasztalatomat arra fókuszálhassam, hogy a zenészek ugyanezt kapják az effekt pedálok területén is.”

 

 

1323801731-crop.jpg

A technikai paraméterek hosszas sorolása helyett, ajánlom az alábbi videót, amelyből kiderül, hogy Ben Fargennek milyen fantasztikusan jól használható effekt pedált sikerült terveznie.

 

 

 

 

További iformációk: https://www.fargenamps.com/featured-product/tumbleweed