zenesz_logo.pngA svájci Schertler új felsőkategóriás akusztikus hangszer erősítőket mutatott be.

400Wtop_crop.png

 

 

A svájci Stephan Schertler közel harminc éve alapította meg cégét, amely az első időkben akusztikus hangszerekhez gyártott hangszedőket. DYN és STAT hangszedői – melyek nem csak gitárhoz, hanem mandolinhoz, bőgőhöz, zongorához, hegedűhöz és más nagyzenekari hangszerekhez készültek – ipari szabvánnyá nőtték ki magukat. Bár lehet, hogy a Schertler elsősorban még mindig, mint pickup gyártó közismert, már több mint egy évtizede készít kitűnő minőségű erősítőket akusztikus hangszerekhez. Az első erősítői, az Unico és a David, elsősorban a cég által gyártott hangszedőkhöz készültek, azok optimális hangzását szolgálták.

 

A most bemutatott JAM sorozat azonban már egy univerzális, kompakt és főképp elérhető árú modern akusztikus erősítő. A JAM széria kombói a Jam 100, Jam 150, és Jam 400, fából készültek és az akusztikus hangszerek legkiválóbb minőségű, legélethűbb hangvisszaadására, erősítésére, alkalmasak.

 

 

 

 

 

 

 

 StreamImage100_crop.jpg

Schertler Jam 100

 

A kompakt Jam 100-at 6”-os mélyhangszóróval és 1”-os magas sugárzóval (dome tweeter) gyártják, 100 W teljesítményt ad le, három független csatornája van. Az első két csatorna mind XLR (mikrofon), mind 6,3 mm-es jack (vonal) bemenettel rendelkezik. A harmadik csatornának kétfajta érzékenységű (High/Low) 6,3 mm-es jack vonal bemenete van. Mindhárom csatornához külön háromsávos EQ tartozik. A beépített digitális reverbet szintén csatornánként lehet szabályozni.

 

A Jam 100-on két vonal kimenet is van, egy DIRECT OUT, XLR aljzattal és egy REC OUT L/R, RCA aljzattal, melyeknek szintjét a főhangerőtől függetlenül a REC OUT VOL potméterrel szabályozhatjuk.

 

További extrák: ground lift kapcsoló, aszimmetrikus RCA vonalbemenet billentyűhöz, PC-hez, vagy iPod-hoz, az első két csatornához fantomtáp.

 

A kombó súlya 11 kg, méretei 27x29x36 cm, natúr és szürke lakkozással kapható, ára nagyjából 1 000 $.

 

 

 

 

 

StreamImage150_cr.jpg

Schertler Jam 150

 

Ez az akusztikus erősítő 8”-os mélyhangszóróval és 1”-os magas sugárzóval (dome tweeter) készül, 150 W teljesítményt ad le. A keverő része megegyezik a JAM 100 modellel.
A kombó súlya 13 kg, méretei 27x36x40 cm, natúr és szürke lakkozással kapható, ára nagyjából 1 250 $.

 

 

 

 

400W3d.png

Schertler Jam 400

 

 

Ebben a 400 W teljesítményű erősítőben két 8”-os mélyhangszóró, és egy 1”-os magassugárzól (dome tweeter) van. A keverő része ötcsatornás, az első három megegyezik a 100-as és 150-es modell mikrofon/vonal csatornáival, van további két Hi-Z csatorna mindkettő két 6,3 mm-es jack bemenettel, vagyis sztereóban is használható ez a két csatorna.

 

További extrák: állítható subwoofer kimenet, antifeedback szabályzás, többfajta digitális effekt.

 

Súly: 21 kg, méretek: 37x43x49 cm, natúr és szürke lakkozással kapható, ára 1 750 $.

 

 

 

https://www.schertler.com/homepage_schertler/amplifiersjam-en.html