zenesz_logo.png„Ez az erősítő a mesterségbeli tudás, a kézműves munka és a dizájn csúcsa."

jl-imagine-top-back-slant_600x400.png

 

A Fargen Amplification bemutatta harmadik, s egyben utolsó gitárerősítőjét, ezzel befejezve azt a sorozatot, mellyel John Lennon előtt tisztelgett. Az előző két modell a Signature JL-15 és az Artist Series után az Imagine következett, egy luxus butik erősítő, melyből mindösszesen 51 darab készül.

 

Az Imagine erősítőket Kaliforniában kézzel készíti, maga Ben Fargen, aki legjobb minőségű faanyagokat és alkatrészeket használja fel erősítőihez. Az Imagine külön érdekessége a háromállású Decade Switch (Évtized Kapcsoló). Ezzel három különböző hangzású előerősítő között lehet választani, amelyek – mint a kapcsoló neve is sugallja – a 60-as, 70-es évek, jellemezően John Lennon által használt hangszínei mellett, az 50-es évek Rock ‘n Roll hangzásvilágát is visszaadják. Így tulajdonképpen három előerősítőt kapunk egy kombóban. Az erősítő további különlegessége a gyártó saját szabadalmazású WGS Alnico JL-15 wattos, különleges dizájnú fehér színű hangszórója, amely a legkiválóbb minőségű puha keleti juharfából készült masszív ládába, egy balti nyír előlapra van szerelve. Az Imagine széria már elérhető a hivatalos Fargen disztribútoroknál az ára nem kevesebb, mint 5,999 USD.

 

jl-imagine-back-detail-hi_600x400.png

 

Ezért az árért egy full csöves, (2xEL84, 2x12AX7) teljesen kézzel gyártott, kisszériás, prémium kategóriás 15 W teljesítményű erősítőt kapunk, melynek elején, kezelő paneljén, hangszóróján John Lennon aláírása látható.

 

 

jl-imagine-front-slant-2_368x420.png

 

 

„Ez az erősítő a mesterségbeli tudás, a kézműves munka és a dizájn csúcsa, egy exkluzív butik modell, kifinomult ízlésű zenészek számára. Az Artist sorozat Lennon vintage hangszíneit egy további áramkör beépítésével az 50-es évek hangzásával egészítettem ki. Büszkébb nem is lehetnék az eredményre.” – mondta Ben Fargen.

 

A John Lennon sorozat, a három modell, az Imagine, az Artist és a JL-15 Signature után, a közeljövőben megjelenő John Lennon effekt pedálokkal lesz teljes.

 

Fargen a John Lennon sorozathoz a Bag One Enterprises-tól és a Live Nation Merchandise-tól szerezte meg a jogokat, erősítőit weboldalán és hivatalos disztribútor hálózatán keresztül – melyek között hangszerboltok, de galériák is vannak – értékesíti.

 

https://www.fargenamps.com/ 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 Bár ez egy korábbi JL-15 modell, de ismerjük el, jó ez a hangzás...