zenesz_logo.pngAz LD Systems egy sokoldalú, jól használható, könnyen szállítható mini PA rendszerrel jelentkezett és bár ez a piaci szegmens sok hasonló rendszert kínál, jó választás lehet a DAVE 8 Roadie.

 

Az LD Systems ismét megvalósította a „Mozgásban a minőségi hang” filozófiáját, az ultra kompakt DAVE 8 Roadie 2.1 rendszerrel. Ezt az összecsomagolható cuccot hihetetlen könnyű szállítani, nagyon vonzó tulajdonságai vannak, kiemelkedő a mobil rendszerek között meglepően jó hangminősége és flexibilitása miatt.

 LDDAVE8ROADIE-f1_600_b.jpg

 

 

A DAVE 8 Roadie három csatornával rendelkezik, melyeket egyszerre lehet használni. Az első csatorna XLR/jack kombó aljzattal dinamikus mikrofonok, a második csatorna két RCA aljzattal PC, vagy XLR/jack kombó aljzattal keverőpult és keyboard csatlakoztatására alkalmas. A harmadik csatorna pedig egy 3,5 mm-es sztereó, és egy 6,3 mm-es monó jack aljzattal, MP3 lejátszót, vagy gitárt tud fogadni. Ennél a csatornánál egy kapcsolóval lehet váltani a két bemeneti mód között.

 

LDDAVE8ROADIE-f2_600_crop.jpg

 

 

A szatellit ládák elején látványos a masszív rács van, a mélynyomón kézre eső fogantyúk teszik praktikussá ezt a mini PA-t.

 

A kristálytiszta hang 45Hz-19kHz frekvencia tartományban szól, a szatellitek sugárzási szöge 60° x 60°, a maximális hangnyomás (csúcs) 123 dB. Mindezek a paraméterek a DAVE 8 Roadie rendszert alkalmassá teszik multimédiás prezentációkon, más kisebb eseményeken, való használatra, de kiválóan használható, keyboard, vagy DJ monitor rendszerként. Megoldás lehet home stúdiók részére, vagy akár otthoni zenehallgatásra is.

 

LDDAVE8ROADIE-f3_600_crop.jpg

 

 

Az AB osztályú erősítő, amely a mélynyomóban van elhelyezve 350 W RMS teljesítménnyel hajtja a rendszert. Rövidzárlat és túlfeszültség elleni védelem, és beépített limiter teszi biztonságossá és megbízhatóvá a DAVE 8 Roadie-t. A 8”-os ferrit mágneses mélyhangszóró precíz és élethű basszus hangokat produkál. A tiszta és részlet gazdag közép és magas hangvisszaadásért az egyenként két darab 4”-os és egy 1” magas sugárzóval szerelt két szatellit láda felelős.

 

A hangfal kimenetek SpeakOn kompatibilisek, egy potival szabályozható a mélyláda hangereje, ami a mély, közép és magas hangok megfelelő arányának beállítását teszi lehetővé. További kezelőszerv a fázisfordító kapcsoló, és a Power kapcsoló, visszajelző lámpával. A kezelő panel, nagyon okosan, a mélyláda oldalán lett elhelyezve, ami akkor lehet nagyon hasznos, ha a hangfalat a falhoz tolva használjuk.

 

LDDAVE8ROADIE-f4_600_crop.jpg

 

 

Fontos adat a méret és a súly. A mélynyomó méretei: 345x430x460 mm, (szélesség, magasság, mélység) a súlya 20,7 kg. A szatellit láda mérete: 150x350x170 mm, (szélesség, magasság, mélység) egy hangfal súlya 4,2 kg.

 

Tartozékként vásárolható a PA-hoz két hangfal állvány tokkal, valamint egy nagyon praktikus, két részes, kerekeken gördülő szállító táska.

 

dave8roadie_sets_500.jpg

 

Bárki, aki sokoldalú, könnyen szállítható, látványos kialakítású, kompakt mini PA rendszert keres, a LD DAVE 8 Roadie-ban könnyen megtalálhatja az igazit, ráadásul elég kedvező 450-460 EUR körüli áron.