zenesz_logo.pngA kiváló kézi és többsávos felvevő eszközeiről is ismert ZOOM, iQ-5 néven sztereó mikrofont készített az Apple legújabb mobil eszközeihez, lássuk mit tud...

A Zoom iQ-5 professzionális sztereó mikrofonnal az iPhone, az iPod, vagy az iPad egy pillanat alatt minőségi felvevő eszközzé varázsolható.


A dokkoló részen elhelyezett mikrofon függőlegesen és vízszintesen is állítható, így kiváló hangfelvételeket készíthetsz, bármilyen körülmények között.

Ha a Zoom iQ-5-öt, az Apple új, Lightning csatlakozóján keresztül olyan eszközhöz csatlakoztatod, amelyen legalább iOS 6.0 fut, az iQ-5 a Zoom Handy Recorder app-ot fogja használni. Ez ingyenesen letölthető az Apple App Store-ból. Ilyen módon megdöbbentően jó minőségű – 16 bit/44,1 kHz – Mid-Side sztereó felvétel készíthető.

 

Zoom IQ5 _resize.jpg

 

 

A teljesen egyedülálló, forgatható mikrofon, úgy lett tervezve, hogy jól használható csak hang felvételéhez is, és videó felvétel készítésekor a videó hangjának rögzítésére is. Akár függőlegesen tartod a telefonod, hogy csak hangot rögzíts, akár vízszintesen, hogy videót és hangot vegyél fel, a mikrofon mindig könnyen a hangforrás felé állítható.

 

 

Zoom IQ5_wh_resize.jpg

Az iQ-5 háromállású (90°, 120°, RAW) Mid-Side Stereo Field kapcsolóval rendelkezik, mellyel megválasztható a sztereó hangkép szélessége, ezzel még rugalmasabbá téve a felvételi lehetőségeket. További szabályzási lehetőség a háromállású Gain kapcsoló (Auto, Limit, Off), mellyel a mikrofon érzékenysége szabályozható, valamint az analóg Mic Gain tekerő poti, amellyel a finomszabályzás végezhető el. És ha ez még nem elég, a Zoom iQ-5-ön mini USB csatlakozó is található, amelyen keresztül a iPhone, iPod, vagy iPad tápfeszültséget kaphat és tölthető is. A Zoom iQ-5 két féle színben, fehérben és feketében lesz kapható.

 

Zoom IQ5 wh2_resize.jpg