zenesz_logo.pngA Livid Instrument ALIAS 8 néven egy nagyon hasznos kis eszközt mutatott be, amely - többek között - a zeneszerkesztő programok kezelésénél lehet nagyon hasznos.

Az ember azt gondlhatná, hogy ez egy unalmas, érdektelen téma, aki azonban sokat használ zeneszerkesztő programot, és egérrel, valamint billentyűzettel dolgozik, lehet, hogy megfontolja egy ALIAS 8 vásárlását.

 

A Livid Instrument ALIAS 8 MIDI kontrollere kézzel gyártott, kiváló minőségű, sokoldalú, masszív felépítésű eszköz. Úgy fejlesztették, hogy alapvető funkciókat tudjon, de azt kompakt méretben.

 

 

alias8_back.jpg

 

Használható akár számítógépes zeneszerkesztő programok szabályozására, akár plug-in akár stand-alone virtuális hangszerek vezérlésére. Alkalmazható munkaállomások (workstation) és egyéb hardver eszközök MIDI irányítására is. Mind stúdióban, mind színpadon jól használható. Nyolc csatornás, csatornánként féderrel, két potméterrel és két vezérlőgombbal, valamint egy normálméretű master féderrel rendelkezik.

 

Az Alias 8 sokoldalú MIDI vezérlő eszköz, egy adott gombra különféle funkciók dedikálhatóak. A master féder feletti kétfunkciós szabályzóval egy pillanat alatt lehet váltani a MIDI csatornákat (16 csatornáig) vagy a programhelyeket. A funkciók közötti váltáshoz le kell nyomni a kétfunkciós gombot.

 

Az ALIAS 8 képességeinek bővítésére a Livid XPC szabályzó eszközei kiválóan alkalmasak. Ezeket az ALIAS 8-hoz csatlakoztatva ki-ki saját ízlése szerint alakíthatja, bővítheti MIDI kontrollere képességeit.

 

xpc_all.jpg

 

Nagyszámú szabályzó, gyors beállítás, tanuló funkció. Ezek a további legfőbb jellemzői az ALIAS 8-nak. Egy adott szabályzóra beállított funkciót az eszköz „megtanulja” vagyis eltárolja, így legközelebb is az a funkció szabályozható vele. Az ALIAS 8 minden munkafolyamathoz rugalmasan állítható, ami csak előfordulhat  MIDI alkalmazásokban.

 

Természetesen fontos, hogy a MIDI kontrollert kényelmes legyen használni.

Ezt szolgálják a kellemes tapintású szabályzó gombok és féderek, az RGB világító gombok, és az erős alumínium ház. Ez a Livid által gyártott legvékonyabb kontroller – vastagsága kevesebb, mint 2,5 cm – akár egy laptop táskában is elfér. Az alumínium ház a szállítás közben fellépő különböző behatásoknak jól ellenáll, de jól mutat egy stúdióban, vagy asztalon is, ugyanakkor kevés helyet foglal.

 

alias_8_flat.jpg

 

 

 

 

Ára kb.: 320 $