zenesz_logo.pngA ZOOM A3 effekt- és előerősítő-pedál rengeteg, jól használható funkciójával az akusztikus gitár színpadi- és stúdióhasználatában nagy segítség lehet.

Színpadon a legelterjedtebb módszer az akusztikus gitárok erősítéséhez a gitárra szerelt valamilyen hangszedő. Azonban ezek a hangszedők általában nem képesek a különféle hangszerek egyéni hangját természethűen visszaadni. Emiatt erősítéskor a különböző gitároknak nagyon hasonló, vékony, elektroakusztikus karakterisztikájú hangja van, és amikor a PA system-hez, vagy erősítőhöz csatlakoztatjuk őket, gyakorlatilag egyformán szólnak.

 

A3_top_400.jpg

 

 

A Zoom A3 pedál az első olyan eszköz, amely lehetővé teszi, hogy a zenészek akusztikus gitárjuk eredeti, természetes hangját élvezhessék, miközben nem kell lemondaniuk a szokásos pickup rendszerű erősítésről sem. A Zoom A3 egyrészt egy jól használható előerősítő, másrészt kitűnő akusztikus gitár effekt, de ami a legfontosabb, használatával a gitárosok hangszerük természetes, akusztikus hangját élvezhetik mind színpadi játék, mind stúdió munka alkalmával.

 

Az akusztikus gitár eredeti hangjának visszaadása


A Zoom A3 gyári preset-jei 16 féle testformájú, és 28 féle márkájú akusztikus gitár hangjának olyan akusztikus jellemzőit tárolják, amelyeket a pickup-ok nem képesek továbbítani. Ha az előadó a saját hangszeréhez legközelebb álló típusú és testformájú gitárt választja az A3 kínálatából, ugyanazt a szép és gazdag hangzást hallja erősítéskor is, mintha hangszerének eredeti natúr hangját hallaná.

 

A gitártest formák közül a jó eredmény érdekében azt az alakot célszerű választani, ami a saját hangszerhez a legközelebb áll. Nagyon széles a választék, a Dreadnought formától a Jumbo testen át egészen a klasszikus formájú gitártestig terjedően.

 

16_body_types_600.jpg

 

 

 

Zoom A3 a világ legismertebb és leghíresebb 28 akusztikus gitárjának a hangjellemzőit képes reprodukálni. Megkülönbözteti az ugyanolyan testformájú, de eltérő anyagokból készült hangszerek hangja közötti finom különbségeket is.

 

28-models.gif

 

 

Az A3 előerősítője kifejezetten akusztikus gitárokhoz lett fejlesztve, használható mind piezoelektromos, mind mágneses, mind passzív hangszedővel. Ráadásul az XLR/jack kombó mikrofon bemenet, amely fantom tápot is biztosít, lehetővé teszi, hogy a pedálhoz csatlakoztatott mikrofon jelét a gitár hangszedőjének jelével keverni lehessen, az erre a célra szolgáló potméterek segítségével. Az A3 előerősítő 3 sávos EQ-val rendelkezik, amellyel a gitár hangszínét az előadás körülményeihez állíthatjuk, valamint egy BALANCE gombbal, amellyel az eredeti (száraz) hang és az effektezett hang arányát állíthatjuk be.

 

acoustic_preamp_600.jpg

 

 

40 akusztikus effekt


Az A3 elsősorban a térhatást növelő effektekre koncentrál, mint pl. kórus, delay, reverb, mindösszesen 40 különféle effektet kínál, hogy a maximumot hozhassa ki az előadó a hangszeréből. Az effekt skála a kompresszortól a detuning effektig – ami 12 húros hangzást eredményez – terjed, egyidejűleg 2 effekt, valamint egy akusztikus gitár modell használható.

 

40_acoustic_effects_resize.jpg

 

 

 

 

További lényeges jellemzők:

 

  • Gerjedés gátló funkció
  • Boost funkció a különböző játéktechnikák eltérő hangerejének erősítéséhez
  • Fülhallgató kimenet
  • Kromatikus hangoló
  • Tap tempó funkció
  • Szimmetrikus XLR (canon) kimenet (D box-ként használható)
  • Pickup bemenet választó kapcsoló
  • ZNR zajcsökkentő
  • 3 féle tápellátás – adapter (tartozék), 4 db AA elem (nem tartozék), USB porton keresztül (PC-hez csatlakoztatva)
  • Földleválasztó kapcsoló (ground lift)
Zoom_A3_right_side-display_resize.jpg Zoom_A3_left_side-display_280.jpg


     Zoom_A3_top-display_400.jpg