zenesz_logo.pngA 2013 téli NAMM Shown az ESP Guitars nem kevesebb, mint húsz új basszus modellt mutatott be.Az alábbiakban csak ízelítőt nyújtunk a hatalmas kínálatból, részletek a gyártó honlapján találhatóak, amely a cikk végén található, vagy klikk a képek alatti linkre.

Az ESP a dübörgő, mély frekvenciák világát sem hanyagolta el az idei NAMM Show-n, ahol is a gyártó húsz új, vagy módosított basszus modellt mutatott be.


A cég Signature-szériájában 2013-ban új hangszerek jelennek meg: az ESP Tommy Stinson-4 és az LTD TS-4, melyek Tommy Stinson a Guns N’ Roses jelenlegi basszistájának specifikációi alapján készültek. További két új signature-modellt mutatott be az ESP, az LTD TA-334-et, új aktív hangszedőkkel, ez a hangszer Tom Araya, a Slayer basszistájának nevéhez fűződik, és az LTD FB-204-et, amely Frank Bello az Anthrax bass-playerének elképzeléseit tükrözi.

 

LTD TA 334_600.jpg

LTD TA-334 TOM ARAYA

 

Az ESP LTD Elite szériájának premierjéből a basszusgitárok sem maradtak ki. Ezeket a hangszereket Japánban készíti az ESP legkiválóbb szakembereiből álló team, és a két új modell, a négyhúros J-4 ELITE, és az öthúros J-5 ELITE. A J széria luxus jellemzőkkel rendelkezik, mint például a habos jávor test és fej, Seymour Duncan Basslines hangszedők, és gitárba épített EQ.

 

LTD ELITE J5_600.jpg

 

LTD ELITE J-5

 

Először az ESP történetében az LTD akusztikus és elektroakusztikus Xtone sorozatában basszus hangszerek is vannak. A négyhúros LTD Xtone ACB-14E S és az öthúros ACB-15E S jumbo testű akusztikus basszusgitárok jellemzői: sitka fenyő fedlap, mahagóni hátlap és oldal, rózsafa fogólap és húrláb, beépített Fishman Isys+ előerősítő.

 

LTD ACB 14ES_resize.jpg

LTD ACB-14ES

 

fishmanpreamp.jpgFishman Isys+ előerősítő

 

Összességében az ESP számos új modellel és modellfrissítéssel bővítette az LTD vonalat. Az LTD BB-4 egy teljesen új modell, testen átmenő nyakkal, nagyon kényelmes test kialakítással, selyemfényű lakkozással, az ESP új tervezésű aktív/passzív előerősítő rendszerével, háromsávos parametrikus EQ-val, Seymour Duncan Basslines hangszedőkkel.

 

ESP-LTD-BB-4_SNAT_600.jpg

LTD BB-4

 

 

Balkezes basszusgitárok új kínálatával is megörvendeztette a gyártó a zenészeket, ilyenek az LTD B-55 LH, az LTD B-204SM LH, és az LTD D-4 LH. A cég J sorozata kiegészült az LTD J-204 ASH és LTD J-205 ASH gitárokkal, amely teste kőrisből van, amint azt a nevük is sugallja.

 

LTD 4 LH_138_288.jpg LTD D-4 LH

 

 

J-204Ash_NAT_600.png

LTD J-204 ASH 

 

 

A népszerű Surveyor sorozat is apró változtatáson esett át, az LTD SURVEYOR-4 MAPLE és az LTD SURVEYOR-5 MAPLE feje a testhez illő lakkozást kapott, pont berakás került a fogólapra, és más apróbb változtatások is történtek ezeken a hangszereken. Az LTD új VINTAGE-214 ASH/ROSEWOOD, VINTAGE-214 MAPLE, VINTAGE-214 ROSEWOOD, és VINTAGE-214 ROSEWOOD/FRETLESS modelljei kisebb-nagyobb dizájn fejlesztéseikkel tovább bővítik a gyártó kínálatát.

 

LTD Surveyor maple_ snw_600.jpg

LTD SURVEYOR-4 MAPLE

 

VINTAGE-214-Rosewood_3TB_600.png

LTD VINTAGE-214 ROSEWOOD

 

 

További információk:  http://www.espguitars.com/basses.html