zenesz_logo.png



A Peavey a napokban hozta nyilvánosságra új MAX basszuserősítő sorozatát, ami négy különböző méretű és teljesítményű, extrákkal ellátott, könnyen szállítható kombóból áll.

 

Peavey Max Bass Amp Series 700x.jpg

 

A Peavey-nek sikerült sokoldalú, rugalmas és könnyen szállítható, ugyanakkor nagy teljesítményt leadó kombókat bemutatni új sorozatában. A rendkívül tartós, turnéálló kivitelű, mégis pehelykönnyű konstrukciók a teljesítmény mellett csúcskategóriás hangminőséggel és rendkívül átgondolt hangfaltervezéssel hívják fel magukra a figyelmet.

 

Peavey Max Bass 350x.jpg

 

 

 

A MAX sorozat egyik fontos újítása a hangszórót tartó előlap  hátradöntése, ami lehetővé teszi, hogy a hang ne csak a basszeros lábát érje, hanem a fülébe is jusson. Bár a mélyhangok nem igazán irányítottak, de a tranziensek (a megpengetés pillanatában keletkező, végtelen sok felharmonikust tartalmazó hangcsomag) irányítottan terjednek, így ezzel a megoldással a gitárosok akkor is pontosan, tisztán hallják magukat, ha nem döntik hátra az erősítőt/hangfalat. A felső élénél lekerekített ívű első rács egészíti ki a döntött előlapra szerelt hangszórós konstrukciót, maximalizálva a hangszóró sugárzási szögét, lehetővé téve, hogy semmilyen fizikai akadály ne álljon a terjedő hang útjába.

 

Ha megnézzük a kezelőpanelt, a háromsávos EQ mellett mindegyik modellen megtaláljuk a Peavey szabadalmazott TransTube® csőemulációs áramkörével ellátott Gain szabályzót, az egy gombbal kapcsolható Contour, Mid-Shift és Bright hangszín beállításokat, az Overdive kapcsolót, valamint a (MAX 208-as modell kivételével) Mute kapcsolóval kiegészített hangológépet.

 

Ha mindez nem lenne elég, rendelkezésünkre áll a Peavey által tervezett egyedi mélyhang emelő, a Kosmos-C, ami felharmonikusok és szubharmonikusok sorát adja a megszólaló hanghoz, tovább növelve a mélyérzetet. A beépített és továbbfejlesztett Peavey DDT™ hangszóróvédelem elsősorban  slap játékmódnál és más hangosabb játéktechnikáknál lehet nagyon hasznos. Ezek a  kifinomult megoldások, és a kategóriájában legjobb teljesítmény/súly arány teszik igazán vonzóvá a MAX sorozat modelljeit.

 

 

 

max 100 top_500x.jpg

 

Klikk a képre!

 

Akár színpadon, stúdióban, vagy próbán használjuk a Peavey MAX sorozat kombóit, további hasznos  funkciók állnak rendelkezésünkre: külső hangszóró csatlakozási lehetőség, ultra csendes, földleválasztó kapcsolós szimmetrikus DI kimenet, amivel a PA rendszerre küldhetünk jelet, 1/8 inches fejhallgató kimenet, és AUX bemenet, effekt loop, és lábkapcsoló csatlakozó aljzat.

 

Nézzük röviden végig a sorozat négy modelljének fontosabb jellemzőit!

 

MAX 100 – 1 x 10”hangszóró, 100 W teljesítmény (60 W RMS) 45,7 x 38,1 x 33 cm (magasság x szélesség x mélység) súly 10,9 kg

 

MAX 150 – 1 x 12” hangszóró, 150 W teljesítmény (120 W RMS) 48,3 x 40,6 x 35,5 cm (magasság x szélesség x mélység) súly 13,6 kg

 

MAX 250 – 1 x 15” hangszóró, 250 W teljesítmény (150 W RMS) 55,8 x 48,3 x 40,6 cm (magasság x szélesség x mélység) súly 20,4 kg

 

MAX 208 – 2 x 8” hangszóró, 150 W teljesítmény (120 W RMS) 58,4 x 30,5 x 33 cm (magasság x szélesség x mélység) súly 15 kg

 

Az ajánlott kiskereskedelmi árak 199 dollártól 449 dollárig terjednek, ahogy a hazai árak rendelkezésre állnak, frissítjük írásunkat.

 

További információk: Peavey. 
A Peavey hazai forgalmazója a ForteMusic.