zenesz_logo.png



Az Epiphone bejelentette limitált kiadású Joe Bonamassa ES-355 Standard gitárját, a cég hatodik signature modelljét, ami a Grammy jelölt blues legenda nevéhez fűződik.

 

JoeBonamassa355_Splash_700x.jpg

 

Már majdnem egy évtizede, hogy Joe Bonamassa és az Epiphone cég azon munkálkodik, hogy a lehető legjobb minőségben megalkossák Joe kedvenc vintage gitárjainak megfizethető árú másolatait. A most bemutatott Ltd. Ed. Joe Bonamassa ES-355 Standard Outfit Joe saját félüreges, domború fedlapos ES-355 gitárja alapján készült, amit 2012-ben a Gibson Custom Shop adott ki a Gibson Three Kings turnéja alkalmából, B.B. King, Freddie King és Albert King nagysága előtt tisztelegve.

 

„Mindig imádtam a 355-ös modell hangját és megjelenését” – mondta Bonamassa. „Az Epiphone most mesterien megépített egy gitárt, aminek az eredetijét a Gibson Custom részlege készítette el számomra, és amit a The Greek Theater koncert DVD-n is használtam. Olyan megfizethető áron sikerült ezt a gitárt létrehozni, hogy elérhetővé válik mind a gitárosok, mind az ES modellek gyűjtői számára. Még egyszer nagyon köszönöm, számomra ez megtiszteltetés.”  

 

 

ES-355Featr_Spec_500x.jpg

 

 

Az új Epiphone Ltd. Ed. Joe Bonamassa ES-355 Standard Outfit modell teste és teteje is háromrétegű jávorfa-nyárfa-jávorfa kombinációból készült, gyönyörű ébenfekete lakkozással, többrétegű fekete-fehér szegélyezéssel. A ragasztott SlimTaper-D profilú mahagónifa nyakra ébenfa fogólap került 22 médium jumbo érintővel. A fogólapot téglalap alakú gyöngyház pozíciójelölők díszítik, a gitár több magasat eredményező, és jól rezonáló Graphtech Nubone felső nyerget kapott.

 

A Joe Bonamassa ES-355 Standard Outfit gitárt két – a szakma által nagyra tartott – ProBucker humbucker „hajtja”. Az Alnico II mágneses, aranyszínű borítással ellátott hangszedők ugyanazok, melyeket Joe az Epiphone Ltd. Ed. "Amos" Korina Flying "V" modellhez választott. A Mallory 150 kondenzátorokat is tartalmazó elektronikát két hangerő- és két hangszíngombbal, valamit egy háromállású Switchcraft pickup váltóval kezelhetjük.

 

A 24,75 inches menzúrájú hangszeren minden szerelvény aranyszínű, így a Grover® Rotomatic 18:1 áttételű hangolókulcsok, az ABR-1 LockTone™ Tune-o-matic húrláb, és a Bigsby™ B7 Vibrato húrtartó is. Az összképet az ötrétegű szegélyezésű, fém Epiphone logóval díszített teknőcmintás koptatólap teszi teljessé. A fejrészen frontján gyöngyház Epiphone logó található, míg a hátoldalon Joe Bonamassa aláírása és a "2018" Limited Edition logó jelzi, hogy nem hétköznapi hangszerrel van dolgunk.

 

Az Epiphone Ltd. Ed. Joe Bonamassa ES-355 Standard Outfit modell már kapható a hivatalos Epiphone márkakereskedőknél, javasolt listaára 999 USD, amiben egy kemény formatok is benne van.

 

 

 

[Epiphone ES355]

 

 

 

Az Epiphone egy exkluzív Ltd. Ed. Joe Bonamassa ES-355 Custom Inlay Outfit modellt is ki fog hozni, melyen Joe Bonamassa aláírása gyöngyház berakással kerül a hangszerre, és ebből a változatból mindössze 300 darab készül.

 

További részletek: Epiphone.