zenesz_logo.pngAz INTERTON Group által forgalmazott d&b audiotechnik line array rendszerrel hangosították a Sting-Shaggy koncertet a Hősök terén.

 

Sting 700x.jpg

 

 

2018. november 24-én a Hősök terén Sting a jamaicai Shaggy-vel koncertezett a Hatoslottó születésnapjának alkalmából. A rendezvény Stingnek Shaggy-vel közösen készített reggae albumának turnézárója volt. Azok, akik esetleg ott voltak, és azok is, akik nem, talán kíváncsiak, hogy egy ilyen monstre szabadtéri koncertet milyen hangosítással tudnak megoldani.

 

 

db line array 450x.jpg

 

Klikk a képre!

 

Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy az INTERTON Group jóvoltából némi betekintés nyerhetünk a Sting koncerten használt hangosító berendezések egy részébe. Mégpedig abból az okból, hogy a koncerten német d&b audiotechnik hangsugárzó rendszer elemeit használták, és ennek a gyártónak az INTERTON a kizárólagos hazai forgalmazója. A tőlük kapott információk alapján a Hősök terén használt hangosítás frontrendszere az alábbi összetevőkből állt.

 

 

  • 56 db GSL8/12 szélessávú hangsugárzó
  • 30 db SL-SUB mélysugárzó
  • 16 db V szélessávú hangsugárzó (front fill)

 

 

 

line array 450.jpg

 

Klikk a képre!

 

 

Az említett GSL rendszer idén a Prolight+Sound-on – a Frankfurti Musikmesse társrendezvényén – debütált, de ott volt a Budapest Music Expón is. A GSL8 és GSL 12 háromutas line array modulokban két előresugárzó 14 inches neodímium mágneses, és két oldalra sugárzó 10 inches neodímium mágneses mélyhangszórót helyeztek el. A koaxiális közép-magas szekció egy 10”-os középsugárzót és három, egyenként 1,4”-os, 3,4 inches lengőtekerccsel ellátott nyomókamrás magassugárzót tartalmaz. A GSL8 lesugárzási szöge 80° és 150 dB maximális hangnyomásra képes, a GSL12 lesugárzási szöge 120° és 149 dB maximális hangnyomást produkál. Mindkét modul terhelhetősége 800/3200 W (folyamatosan/csúcsban).

 

 

web-gsl-inside-cad_700x.jpg

 

Egy GSL láda speciálisan kialakított beleseje, látható, hogy oldalra is sugároz...

 

 

Érdekesek lehetnek a fotók – szintén az INTERTON-tól kaptunk – amelyeken jól látható, hogy ezek a hatalmas line array rendszerű hangsugárzó modulok hogyan kerülnek felfüggesztésre. Akit közelebbről érdekel a téma a https://www.dbaudio.com/global/en/products/product-types/line-arrays/ oldalon talál további információkat.


A d&b audiotechnik hazai forgalmazója az INTERTON Group.