zenesz_logo.pngAz Orange nem hagyhatta figyelmen kívül a basszerosok folyamatos kéréseit, így megérkezett a teljesen újratervezett Terror Bass, és jobban szól, mint valaha.

 

Orange_Terror_Bass_2_650x.jpg

 

 

Az Orange szeptember végén jelentette be Terror Bass 500 W teljesítményű hibrid basszuserősítőjét, ami csöves előerősítővel és tranzisztoros végfokkal készül, és jobban megközelíti az Orange zászlóshajójának, az AD200-nak a hangzását, mint bármikor korábban.

 

Az erősítő külső megjelenése ugyanolyan áttekinthető és egyszerű maradt, mind az eredetié, csupán egy CLEAN kapcsolóval bővült, amit aktiválva nagyobb headroom-ot, és tisztább hangzást kapunk. Vagyis a Terror Bass a tiszta basszushangzástól kezdve a durva rock hangszínekig tökéletesen teljesít. Az első panelen elhelyezett PAD kapcsolóval aktív basszusgitár használatakor 6 dB-t visszavehetünk a bemeneti érzékenységből. A többi kezelőszerv megszokottnak mondható: Volume, Gain és háromsávos EQ.

 

 

Orange_Terror_Bass_4_650x.jpg

 

Az effekt loop aljzatai az erősítő oldalán kaptak helyet a Send szekció csöves, míg a Return tranzisztoros. Mellettük található egy 6,3 mm-es szimmetrikus vonalkimenet és egy szimmetrikus post EQ XLR kimenet, de földleválasztó kapcsolóról is gondoskodott a gyártó.

 

A „D” osztályú tranzisztoros végerősítő egy 8 Ohmos hangfallal 250 wattot ad le, ha két 8 Ohmos ládát kötünk rá, akkor azokat 500 W teljesítménnyel hajtja meg. Az erősítőben egy limiter akadályozza meg, hogy 4 Ohmos használat esetén túlhajtsuk a végfokot. A Terror Bass a legújabb tagja a rendkívül kedvelt Terror sorozatnak. Egy pehelykönnyű, uzsonnás doboz méretű erősítőbe pakolva hozza azt a klasszikus brit hangzást, ami összeforrt az Orange márkanévvel.

 

Az Orange nagykövetei közül Terror Basst használ John McVie (Fleetwood Mac) és Steve Micciche (Every Time I Die), aki így jellemezte az erősítőt: „Megvan benne az a mély, ami az AD200-ban, és ez fantasztikus, a magasak is ütősek és nagyon tiszták, hangszínek szempontjából határozottan felveszi a versenyt az AD200-zal.”

 

További információkért látogasd meg az Orange oldalát!