zenesz_logo.pngAz Ernie Ball bejelentette az új Ball Family Reserve modelleket: Cutlass SSS, Bongo 6HH Albert Lee HH. Mint a Family Reserve gitárok esetében mindig, most is erősen limitált mennyiségben kerülnek gyártásra ezek a hangszerek.

 

Minden egyes Ball Family Reserve gitár hordoz valami különleges tulajdonságot, mellyel eltérnek a standard modellektől. Merész lakkozások, válogatott hangszerfa, mindegyik darab egyedi műalkotás, melyek a gyűjtőknek és a különleges hangszerek szerelmeseinek sokat jelenthetnek.

 

 

cuteless 700x.jpg

 

 

Ernie Ball Music Man Cutlass SSS


A Cutlass SSS égerfa teste gyönyörű fehéres „Cornsilk” lakkozást kapott átlátszó poliészter fedőréteggel. A mintázott jávorfa nyakra rózsafa fogólapot ragasztottak, a pozíciójelölők téglalap alakú gyöngyház berakások, a fogólap szélét fehér szegélyezés díszíti. A csavarozott nyakat öt csavarral rögzítették a testhez, érdemes megfigyelni az illesztés ergonomikus kialakítását. (Galéria az oldal tetején.)

 

Az elektronikát egy hangerő és egy hangszín potméterrel, valamint az ötállású pickup-váltóval kezelhetjük. A Schaller satus hangolókulcsokkal ellátott, test színére lakkozott fej front is hozzájárul a hangszer esztétikus és karakteres megjelenéséhez.

 

A gitárból 31 darab készül, listaára 2,799 USD.

 

 

 

 

bongo 700x.jpg

 

Ernie Ball Music Man Bongo 6HH


Ha ezt a basszust meglátod, biztos odakapod a fejed… A hathúros, két izmos neodímium mágneses humbuckerrel szerelt gitár nem mindennapi látvány. A hangszer teste hársfából készült, ami egyedi metálzöld fényezést kapott. A szaténfényű, erősen mintázott égetett jávorfa nyakra rózsafa fogólap került, fehér szegélyezéssel. Ugyanez az égetett jávorfa mintázat köszön vissza a hosszúra nyújtott fej front részén.

 

A szépség mögött azonban erő is rejtőzik a négysávos EQ-val rendelkező előerősítőnek köszönhetően. Az elektronikát egy hangerő, egy balansz gombbal – a két hangszedő arányát állítja – és az EQ két emeletes potméterével kezelhetjük. 

 

Ebből a basszusból összesen 72 darab készül, a kiskereskedelmi ára 3,349 USD.

 

 

 

 

 

 

Lee 700x.jpg

 


Ernie Ball Music Man Albert Lee HH

 

Az Albert Lee HH az eredeti modell tuningolt változata. Maradt a pehelykönnyű mahagóni test, de most csillogó Orange Crush fényezéssel büszkélkedhet, ami némi retró hangulatot kölcsönöz a gitárnak. A szatén fényezésű jávorfa nyakra ébenfa fogólap került, gyöngyház pozíciójelölőkkel, és kézzel illesztett fehér szegélyezéssel. Az Ernie Ball Music Man védjegyének is beillő „4 felül - 2 alul”  elrendezésű fej is a testhez illő színben pompázik, a Music Man vintage tremolós húrláb pedig a retró feelinget erősíti.

 

A két egyedi, közepes erősségű jelet leadó DiMarzio humbucker rendkívül széles hangszín palettát biztosít, a vastag, kövér hangzásoktól kezdve a meleg és csilingelő megszólalásig. A két hangszedőt a Volume és Tone potikkal, valamint az ötállású pickup-váltóval kezelhetjük.

 

Ebből a gitárból is mindössze 75 darabot készítenek, kiskereskedelmi ára 3,199 USD.

 

Ezek a gitárok nem olcsók és nagyon kis sorozatban készülnek, ugyanazon okból mutatjuk be őket, amiért a Fender Parallel Universe modelleket, különlegesek, szépek, és mint hangszerész mestermunkák, megérdemlik a figyelmet.

 

További részletek: Ernie Ball Music Man