zenesz_logo.png



Az Epiphone bejelentette frissített változatát nejlon húros és acélhúros elektroakusztikus modelljeinek.

POP_SSTCoupe-EB 700x.jpg

 

Az Epiphone SST Coupe (Steel String) a továbbfejlesztett változata a legendás solid body (tömör testű) acélhúros akusztikus gitárnak, utazáshoz ideális kisebb testmérettel. A hangszer tetőlapja válogatott lucfenyőből készült fényes natúr, vagy fényes fekete színben, hatrétegű fekete-fehér szegélyezéssel a test körül és a fejrészen. A mahagónifából készült test valójában nem tömör, hanem üregekkel ellátott, az autentikus akusztikus hangzás érdekében, de ha elektromosan használjuk sem kell aggódnunk a gerjedések miatt, ami a legtöbb akusztikus gitár hangosításánál jelentkezik. A tömör mahagóni nyak 1960-as SlimTaper™ D profilú, 25,5 inches skálahosszal*, 1,68 inches Graphtech® felső nyereggel. A ragasztott nyak dovetail (fecskefark) kötéssel illeszkedik a testhez. Az szimpla fehér szegélyezéssel díszített ébenfa fogólap rádiusza 12" és 22 médium érintőnek ad helyet.

 

 

POP_SSTCoupe-AN_700x.jpg

Az SST Coupe modellben a forradalmian új Shadow® Panoramic SH-148-HD pickup rendszer dolgozik olyan panoráma funkcióval, ami lehetővé teszi, hogy egymástól függetlenül hangszínezzük az alsó és a felső három húrt. A kezelőgombok között megtaláljuk a Master Volume, a két EQ, és a Pan potmétereit is.

 

panel 500x.jpg

 

 

 

 

A kontrol panelen helyezték el a beépített hangológép kijelzőjét, az alacsony elem töltöttség visszajelzőjét, a fejhallgató kimenetet és az lejátszó eszközök csatlakoztatására szolgáló AUX bemenetet is. A HD pickup a csontnyerges ébenfa húrláb alatt nyert elhelyezést. Az elektronika 2 db AAA elemmel üzemel, aminek a házát a standard 6,3 mm-es sztereó jack kimenet közelében találjuk.

 

 

 

POP_CECCoupe-EB_700x.jpg

 

Az Epiphone CE Coupe (nejlon húros) modell is az Epiphone korábbi klasszikus gitárjának frissített változata, utazáshoz alkalmas, csökkentett testmérettel. A hangszer anyagaiban és elektronikájában teljesen megegyezik az SST Coupe modellel. Ami eltérő – a fej elrendezésén és a kerek hanglyukon kívül – az a nyak szélessége, ennél a gitárnál a felső nyereg mérete 1,81 inch. A fogólap rádiusza is eltér, nagyobb az íve, 14 inches, és a fogólapon 19 médium érintőt találunk. Azt a gitárt is Shadow® Panoramic SH-148-HD pickup rendszerrel gyártják a kezelőszervek megegyeznek.

 

Mindkét modell natúr és fekete színben kapható. További információk az Epiphone hivatalos hazai forgalmazójánál: https://hangszerarzenal.hu/hu/

 

* Ez a gyári adat, és mindenhol ez a méret szerepel, de gyanús, hogy ez téves adat, és a kisebb test miatt rövidebb a menzúra.