zenesz_logo.pngA Fender Parallel Universe sorozatában már bemutattunk két elgondolkodtató hibrid modellt, melyekből kiderült, hogy Fender hogyan képzeli el klasszikus platformjainak ötvözését. Ezek limitált kiadású, de elérhető áron megvásárolható, különleges hangszerek.

fender-jazz-tele-parallel-univers 700x.jpg

A sorban az első volt a Strat-Tele kombináció, majd jött májusban az American Elite Telecaster, a húrláb pozícióban egy méretes ShawBucker pickuppal. A júniusi Fender Parallel Universe modell a szintén limitált kiadású Jazz-Tele.

 

 

screen-shot-2018-06-05-at-103217-am.png

 

 

 

A Jazz-Tele – mint ahogyan a neve is sugallja – egy Jazzmaster és egy Telecaster kombinációja, ami bármilyen zenei stílus autentikus vintage ihletésű megszólaltatására alkalmas, és megjelenését tekintve is jól sikerült, esztétikus modell.

 

A hangszer kőrisfa Telecaster testre épül, a kőris klasszikus, jól rezonáló hangszerfa, ami tiszta, csilingelő magasakat, határozott közepeket és erőteljes mélyeket eredményez. A dolog a Jazzmaster koptatólappal és az American Vintage ’65 Pure Vintage Jazzmaster single-coil hangszedőkkel vesz másik irányt. Ezek a pickupok tiszta, egyedi vintage hangzással büszkélkedhetnek, de éles, karcos soundot is tudnak, amikor szükséges.

 

 

fender-jazz-tele-parallel-univers_close 700x.jpg

 

A gitár a ’60s “C” profilú nyakat az American Professional Jazzmastertől kapta, a 9,5 inches rádiuszú rózsafa fogólapra 21 keskeny-magas érintő került, amelyek megkönnyítik a hajlításokat. A Jazz-Tele Jazzmaster/Jaguar húrlábat kapott, nikkel bevonatú réz Mustang® nyergekkel, melyeket a 9,5 inches rádiuszhoz igazítottak, és megörökölte a Jazzmaster kényelmes, lebegő tremolós húrtartó megoldását is. Ami az elektronikát illeti – szerencsére, vagy sajnos – ezen a gitáron nem található meg a Jazzmaster dupla áramkörös kapcsolása, a kezelőszervek csak egy háromállású pickup-váltóból, és egy hangerő, hangszín potiból állnak.

 

A nyak fehér szegélyezése, keskeny-magas érintők, a „boszorkánykalap” alakú potméter gombok a tradicionális megjelenés fontos kellékei. A nitrocellulóz lakkozású Jazz-Tele kétszínű Sunburst vagy Surf Green színben kapható, 1999 dolláros áron.

 

 

 

 

 

Részletes specifikáció: Fender.