zenesz_logo.pngPár napja írtunk a VOX Nutube csövekkel ellátott, új generációs erősítőiről, most hadd mutassuk be a VOX futurisztikus Starstream Type 1 Plus Mahogany modellező gitárjait.

 

VSS1_RD_700x.jpg

 

Ezek a modellek a VOX Starstream Type 1 frissített verziói, amelyeken a legfontosabb újdonság a passzív mód, vagyis elem nélkül, hagyományos elektromos gitárként is használhatók ezek a modellek. Emellett a hangszer elektronikáját is továbbfejlesztették, még inspirálóbb és jobban használható modellekkel. A mangófa testet hagyományos mahagónira cserélték, ami szép, rezonanciadús telített hangzást és hosszabb hangkitartást eredményez.

 

 

 

VSS1_WH_700x.jpg

 

Az AREOS-D modellező rendszer számos összetevőből épül fel: mágneses hangszedők az autentikus elektromos gitár hangzás miatt, piezo pickup rendszer az akusztikus hangzáshoz, digitális jelfeldolgozás, szokásos hangszín, hangerő potméterek és pickup váltó kapcsoló, valamint a Control Module, melyen egyszerűen kezelhetők a legfontosabb paraméterek. Elektromos gitár, akusztikus gitár, 12 húros gitár, bendzsó, szitár, egyéb húros hangszerek, szintetizátorok, összesen 27 hangszer modell áll rendelkezésünkre.

 

 

 

Starstream_Gallery_300x.jpg

 

 

A VOX megtartotta az ergonomikus külső kerettel állított, a kiváló rezonancia képességű mahagóni testet körülölelő, precízen kiszámított balanszú, látványos dizájnt. A gitár „C” profilú nyaka juharfából, fogólapja rózsafából készült. A fogólapra 22 médium jumbo érintő került, a fogólap rádiusza 310 mm, a hangszer menzúrája 638 mm.

 

 

 

VSS1_Image_500x.jpg

 

 

 

A mágneses pickupok a VOX XLM modelljei, a piezo hangszedőket a tremolós húrláb babáiban helyezték el. A 27 modellt 9 db. egyenként három program tárolására alkalmas bankban találjuk, a saját hangszíneinket összesen 6 programhelyre menthetjük el. A szokásos 6,3 mm-es gitárkimenet mellett egy 3,5 mm-es fejhallgató kimenet is helyet kapott a gitáron.

 

A VOX Starstream Type 1 Plus fekete, vörös, fehér testtel és fekete, metál fekete, fehér és metál vörös kerettel kapható. Tájékoztató ára: 599 GBP.

 

További információk: http://www.voxamps.com/StarstreamType1PlusMahogany