zenesz_logo.pngA Boss Katana sorozat korábbi erősítői világszerte nagy sikert arattak, elsősorban autentikus csöves hangzásuk és a Boss nagyszerű fedélzeti effektjei miatt.

 

KATANA-Artist_F_700x.jpg

Nagyításhoz klikk a képre!

 

 

A Katana Artist kombó a Katana Air teljesen vezeték nélküli erősítővel egy időben debütált, úgy hogy nyugodtan kijelenthetjük ezt az évet erősen kezdte a japán erősítő- és effektgyártó óriás.

 

 

Új dizájn


A 100 W-os Katana Artis kombó dizájnja megváltozott, a kombó tetejéről előre tették a kezelő panelt, és egy kifejezetten ehhez az erősítőhöz tervezett, egyedi, prémium kategóriás Waza 12 inches hangszóró került a ládába. A Waza hangszóró a ’60-as években divatos, egy vagy két ládás cuccokban található 25 W-os hangszórók hangzását idézi, ami hozzájárul az autentikus csöves rock-megszólaláshoz. Az új kombó hátul félig nyitott, ami színpadon, élőben hasznos tud lenni.

 

 

Új erősítő karakterek

 

A Katana Artisthoz öt új, jól elkülönülő erősítő karaktert terveztek, ezek a következők: ACOUSTIC, CLEAN, CRUNCH, LEAD és BROWN. Ezek a modellek gyakorlatilag lefedik az összes karakteres hangzást a klasszikus rocktól kezdve a modern high-gain megszólalásig bezárólag. Az ACOUSTIC karaktert természetesen elektroakusztikus gitárokhoz optimalizálták, ezzel is tovább növelve a kombó sokoldalúságát.

 

Az erősítőben jól paraméterezhető beépített effektek is vannak – Booster, Delay, Reverb – de az ingyenes BOSS Tone Studio szoftverrel 58 testreszabható Boss effekthez is hozzájutunk. A szerkesztő szoftverrel kész patcheket is letölthetünk, ha éppen lusták vagyunk saját magunk elkészíteni, vagy inspirációra van szükségünk. 

 

További fontos jellemzője az Artist kombónak, hogy könnyedén eltárolhatjuk csatorna és effektbeállításainkat a 2 adatbank 4, azaz összesen 8 memóriahelyére. Az elmentett beállításokat az első panelen lévő gombokkal, vagy az opcionálisan megvásárolható lábkapcsolóval hívhatjuk elő.

 

 

 

KATANA-Artist_R_700x.jpg

Nagyításhoz klikk a képre!

 

 

 

Kimenetek

 

Fontos megemlíteni a Power Control funkciót, mellyel 0,5 W, 50 W és 100 W között szabályozhatjuk az erősítő kimenő teljesítményét, miközben a Katana Artist csökkentett teljesítménynél is megőrzi egy feltekert erősítő hangzását. A Cabinet Resonance potival még tovább ügyeskedhetünk: az erősítő játékunkra történő reagálását a végfok és a hangszóró közötti kölcsönhatás dinamikájának testreszabásával szabályozhatjuk.

 

A Katana Artist kombót ki- és bemenetekkel is gazdagon ellátták. Vonalkimenet, USB port, fejhallgató / felvevő kimenetek állnak rendelkezésünkre. A felvevő kimenetet hangfal szimulációval is ellátták, így keverőre, a PA rendszerre egy mikrofonozott láda hangját tudjuk küldeni, ráadásul az első panelen elhelyezett Air Feel potival különböző hangfaltípusok rezonancia jellemzőit is hozzárendelhetjük a kimenő jelhez. A hátoldalon találjuk az effekt loop aljzatait, a MIDI In és az AUX bemenetet és a lábkapcsoló / expression pedál csatlakozására szolgáló jack bemeneteket.

 

Ha az új Katana kombót is olyan kényelmes lesz használni, mint elődeit – amit azt hiszem, megelőlegezhetünk neki – akkor várhatóan nagyon kedveltek lesznek ezek az all-rounder kombók a koncertező gitárosok körében.

 

 

 

 

 

További információk és ár: https://hu.boss.info/