zenesz_logo.pngAz Orange Amplification bemutatta a Brent Hinds Terror fejet, amit a többszörös díjnyertes Mastodon gitáros-énekesével közösen terveztek.

[Brent Hinds]

 

 

 

A legfrissebb Terror erősítőnek jól megkülönbözethető, karakteres hangzása és stílusa van, megjelenése is Brentet idézi: az erősítőt Brent törzsi jelképet ábrázoló arc-tetoválása, valamint aláírása teszi még egyedibbé.

 

Az új Brent Hinds Terror fej kétcsatornás, ugyanakkor megváltoztatták a bemeneti érzékenységet a korábbi Terror erősítőkhöz képest, ami teljesen más egyéniségű és karakterű erősítőt eredményezett. Már kis hangerőn is dögösebben szól, nagy hangerőn pedig elképesztően kövér hangzások törnek elő belőle.

 

 

 

12904068_700x.jpg

 

Az egy Volume potméterrel kezelhető NATURAL csatornát áthangolták, Brent igényeinek megfelelően, így most több mélyet tud. Ez a csatorna kisebb hangerőn kristálytiszta hangzást produkál, de a hangerőt növelve már a brit erősítőkre jellemző sötétebb, crunchos hangzásba tekerhető.

 

Az ismerős kezelőszervekkel ellátott – Gain, Master Volume, 3 sávos EQ – DIRTY csatornát is Brent ízlésének megfelelően hangolták, kicsit kevesebb a magas frekvencia, lekerekítettebbek a közepek, a megnövelt bemeneti érzékenységnek köszönhetően az átlagosnál kisebb hangerőn kezd cruncholni. A csatornákat az opcionálisan megvásárolható lábkapcsolóval is lehet váltani.

 

 

orange-bht-brent-hinds-terror-15w-700x.jpg

 

 

Az erősítő a hátoldalán elhelyezett Headroom-Bedroom, valamint az első panelen található Half-Full kapcsolóval tudjuk az erősítő kimenő teljesítményét 0,5 W, 1 W, 7 W és 15 W között állítani. Vagyis az erősítő ideálisan használható hálószoba, próbahely, stúdió, vagy színpadi körülmények között. A hátsó panelen találjuk az 1 x 16 Ohmos és a 2 x 8 Ohmos hangfalkimeneteket, a lábkapcsoló bemenetét, valamint az effekt loop aljzatait is.

 

A tökéletes hangzás és a tartósság érdekében az új erősítőbe is ugyanazokat az izmos trafókat építették, mint a Terror család többi erősítőjébe, így a maximumot tudjuk kihozni az EL84-es végcsövekből. Az eredmény meleg csöves torzítás, telített, vastag hangzás, még szomszéd-barát hangerőn is.

 

 

Érdemes megnézni, a Brent Hinds közreműködésével készült videót, ami viccesre veszi a figurát, mintha Brent nem tudná, bemutatni saját signature erősítőjét, ráadásul megerősíti azt a „hírt”, hogy a Brent Hinds Terror erősítőt valójában egy vegyész tervezte, egy földalatti laborban, védőszemüveges segédei segítségével. De van itt több videó is, melyek hol komolyan, hol humorosan mutatják be az Mastodon gitárosának új signature modelljét.

 

 

 

 

Fontosabb technikai adatok:

 

Kivitel: ikercsatornás, teljesen csöves erősítő
Csövek: 3 x ECC83 (12AX7), 1 x ECC81, 2 x EL84
Effekt loop: csöves
Kimenő teljesítmény: 0,5; 1; 7 vagy 15 WATT, kapcsolható
Méretek: 35,6 x 17,7 x 15 cm
Súly: 6,4 kg

 

https://orangeamps.com/